SEGRE

ARAGÓ

Pedro Sánchez: “Europa ha de construir una economia de guerra”

Exigeix una solidaritat dels estats que sigui “contundent” || Espanya registra 6.023 casos i 674 morts en 24 hores, les xifres més baixes en més d’una setmana

Pedro Sánchez va mantenir una nova reunió amb els presidents autonòmics de forma telemàtica.

Pedro Sánchez va mantenir una nova reunió amb els presidents autonòmics de forma telemàtica.MONCLOA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, considera que “Europa ha de construir una economia de guerra i promoure la resistència, la reconstrucció i la recuperació europea”. En un article publicat en diversos diaris europeus sobre la situació de la Unió Europea com a conseqüència de la crisi del coronavirus, el cap de l’Executiu afirma que “si continuem pensant en petit, fracassarem”. “Europa està patint la pitjor crisi des de la Segona Guerra Mundial. Els nostres ciutadans estan morint o debatent-se en hospitals saturats per una pandèmia que representa l’amenaça més gran de salut pública des de la grip del 1918”, va recordar el líder del PSOE.

A l’article, titulat “Europa se la juga”, va agregar que “les circumstàncies són excepcionals i exigeixen postures contundents: o estem a l’altura de les circumstàncies o fracassarem com a Unió. Necessitem una solidaritat contundent”. Per la seua banda, els casos de coronavirus a Espanya es van elevar ahir a 130.759, de manera que són 6.023 més que dissabte. Un total de 12.418 persones han perdut la vida (674 més) i 38.080 han rebut l’alta (3.861 més), i representen les xifres més baixes en més d’una setmana.

Així mateix, va afirmar que per combatre l’epidèmia de coronavirus el Govern central ha seguit “en tot moment” les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC).

Va al·legar que va ser el dia 12 de març quan l’ECDC va avisar d’un escenari de transmissió comunitària sostinguda del virus, i que a Espanya es van prendre mesures i es van reforçar al cap de dos dies, amb l’estat d’alarma.

tracking