SEGRE

PROVÍNCIA DE GIRONA

Cau a la meitat la xifra de malalts que van amb Covid-19 a urgències

En 2 setmanes, i els pacients per coronavirus copen el 85% de les UCI a Catalunya || Advoquen per aixecar el confinament després de 14 dies amb baixada de casos

Una persona infectada pel coronavirus, ahir, desmaiada davant del CUAP Pere Camps de Barcelona.

Una persona infectada pel coronavirus, ahir, desmaiada davant del CUAP Pere Camps de Barcelona.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de persones infectades pel coronavirus que van a les urgències dels hospitals catalans ha caigut a la meitat en dos setmanes. Així ho va assegurar ahir la consellera de Salut, Alba Vergés, que va indicar que, en comparació amb les dades de fa un mes, la xifra actual se situa un 75% per sota de la de llavors. No obstant, va admetre que el 85% dels llits d’UCI als hospitals catalans estan ocupats per pacients amb Covid-19. Actualment, hi ha 1.970 places a les unitats de cures intensives, quan el normal és que disposi d’unes 600, va apuntar. D’altra banda, la consellera va assegurar que aquesta setmana arribaran 974.000 guants, 578.800 mascaretes quirúrgiques, 35.560 uniformes treball, 16.200 pantalles de protecció i 20.400 ulleres encarregades per la Generalitat.

Així mateix, Vergés va advertir que el departament encara no té definit el pic de la pandèmia i va assenyalar la possibilitat d’entrar en una situació de “serralada”, amb pujades i baixades en la xifra de contagis. És per això que va apostar per relaxar les mesures de confinament només després de 14 dies de reducció sostinguda en el ritme de nous positius. En la mateixa línia, el vicepresident, Pere Aragonès, va assegurar que l’aprovació dels pressupostos ha de ser la “primera pedra per a la reconstrucció i la recuperació” (vegeu el faldó), també va subratllar la necessitat que la pandèmia remeti durant dos setmanes per donar temps al sistema sanitari a recuperar-se i estar preparat davant de futurs rebrots. Així les coses, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, va instar l’Executiu central que prepari un protocol de desconfinament total, quan a Catalunya ja han mort 2.908 persones i n’hi ha 28.323 d’infectades.

tracking