SEGRE

ESNOTICIA

Catalunya preveu desconfinar segons la densitat de població de la zona

Vergés: “No serà el mateix a Barcelona que en altres llocs” || El Govern destina 1,4 milions a produir 170.000 tests per monitoritzar l’evolució de la pandèmia

Una operària munta un respirador a la planta de Seat a Martorell.

Una operària munta un respirador a la planta de Seat a Martorell.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut, Alba Vergés, va assegurar ahir que les mesures per sortir del confinament a Catalunya es perfilaran en funció de la densitat de població de la zona. “No serà el mateix el que apliquem a Barcelona, que té metro i hi ha molta aglomeració de persones, o en altres ciutats metropolitanes, que el que hàgim de fer en altres llocs”, va indicar. Així mateix, va defensar el protocol de set dies que s’aplica al personal sanitari infectat pel coronavirus perquè torni a treballar després de tenir símptomes. “Està clar, consensuat, treballat clínicament i l’utilitzen molts altres països”, va concloure Vergés, que també va justificar el tancament d’alguns centres d’atenció primària (CAP) per “poder treballar millor”.

Amb tot, així que avancen els dies de confinament i s’estudia en quin moment s’aixecaran les restriccions i els ciutadans podran tornar als carrers, el Govern va encarregar ahir a l’epidemiòleg Oriol Mijtà la redacció d’un informe per dissenyar l’estratègia de desconfinament. Així doncs, segons va assenyalar la portaveu del Govern, Meritxell Budó, el text ha de servir com a base per valorar i aplicar mesures de salut pública que permetin controlar el coronavirus i recuperar l’activitat social i econòmica una vegada s’hagi alçat el confinament. Budó va afegir que Mitjà entregarà l’informe al president, Quim Torra, en un termini de dos setmanes.

En aquesta mateixa línia, el Consell Executiu també va aprovar la creació del Programa Orfeu, dotat amb 1,38 milions d’euros, amb el qual l’administració catalana pretén que centres d’investigació catalans siguin capaços de fabricar 170.000 tests de detecció del coronavirus en sis setmanes. “La detecció massiva és especialment important per garantir la salut pública”, va manifestar Budó, que va assegurar que el desconfinament passa per una “tria massiva”.

Així doncs, “les instal·lacions d’investigació treballaran vint-i-quatre hores al dia i set dies a la setmana durant sis setmanes perquè la Generalitat pugui, en el seu moment, disposar de tests que disminueixin el risc de rebrots durant l’etapa de desconfinament”. La iniciativa estarà en marxa “durant el temps necessari” perquè la detecció “massiva” del Covid-19 és “essencial” per poder tornar a la normalitat després del final de la restricció de moviments.

tracking