SEGRE

ESNOTICIA

La Generalitat insta a prorrogar el confinament total a Catalunya

Salut diu que la pandèmia està en un fase de “certa contenció” però vol prudència

Un sanitari trasllada un malalt a l’hospital de Bellvitge.

Un sanitari trasllada un malalt a l’hospital de Bellvitge.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va demanar ahir al Govern central que prolongui el confinament total a Catalunya, que igual que és la resta de l’Estat venç avui, ja que, si s’adopten “decisions errònies” i es relaxa, hi podria haver un “rebrot” del coronavirus, la qual cosa representaria que tot l’“esforç” fet fins ara seria “en va”. La consellera de Presidència, Meritxell Budó, va assegurar que els experts consultats pel Govern han recomanat mantenir el confinament total i va criticar la “incertesa” que hi ha en aquests moments ja que l’Executiu central encara no ha anunciat si mantindrà la quarantena total ni com es farà el desconfinament.

Aquesta petició arribava poc després que la consellera de Salut, Alba Vergés, assenyalés que Catalunya havia entrat en una fase de “certa contenció” de la pandèmia. Malgrat tot va demanar als ciutadans que no es relaxessin i actuessin amb prudència davant de la possibilitat que es produeixi un “rebrot” de la malaltia. En aquest sentit, va dir que la mesura més segura continua sent el confinament total per tornar com més aviat millor a una nova normalitat, que mai més serà la normalitat que hi havia abans del coronavirus, va avisar. Aquesta prudència també la van reclamar els alcaldes dels municipis de la conca d’Òdena, que van alertar d’un “cert relaxament” de la població després que s’aixequés el confinament perimetral de la zona. Aquests van fer una crida a la responsabilitat i a la prevenció per evitar un repunt de contagis. Per exemplificar aquesta actitud l’edil d’Igualada, Marc Castells, va explicar que la policia local van realitzar durant el cap de setmana 41 denúncies per saltar-se la quarantena de manera injustificada.

Els alcaldes adverteixen de “certa relaxació” en la gent des que es va aixecar el confinament perimetral

Per la seua banda, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va apressar a aprovar els pressupostos del Govern per al 2020 després que el Consell de Garanties Estatutàries els avalés i rebutgés que suposin un incompliment de la Constitució i l’Estatut com va assegurar Ciutadans. Aragonès va defensar que, com abans s’aprovin, més aviat tindran els recursos per fer front al coronavirus i “posar en marxa un pla de xoc per a la reconstrucció econòmica i social”. A més, va culpar Ciutadans d’haver-los fet perdre un mes i mig.

tracking