SEGRE

CASTELLA-LA MANXA

Sanitat rebaixa les expectatives de sortir de la quarantena el 26 d'abril

Després que Montero obrís la porta a anar “recuperant” la “vida normal” el mes de maig || Renfe posa en marxa trens medicalitzats per traslladar malalts

L’interior d’un dels trens medicalitzats que es faran servir per traslladar malalts.

L’interior d’un dels trens medicalitzats que es faran servir per traslladar malalts.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol considera que les últimes dades de víctimes i hospitalitzades per coronavirus reflecteixen una estabilització de la corba de contagis, i per aquesta raó ja han començat a parlar d’una retirada gradual de les mesures de confinament a partir del maig. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va assegurar que Espanya continua “en una fase dura” de la pandèmia, i per tant l’Executiu “no aixecarà cap confinament” per ara. En aquest sentit, va matisar que encara hi ha molts elements desconeguts sobre com evolucionarà la pandèmia del coronavirus, per la qual cosa no està en condicions de dir què farà l’Executiu a partir del 26 d’abril.

Aquestes declaracions van arribar només hores després que la portaveu del Govern, María Jesús Montero, oferís una alternativa més optimista.

Illa diu que Espanya encara està en una fase dura de la pandèmia i que no s’aixecarà el confinament

La també titular d’Hisenda, que no va detallar quan exactament podrà rebaixar-se a poc a poc el confinament ni a través de quins mètodes, sí que va assenyalar que, a partir del 26 d’abril, els ciutadans “podran anar recuperant la vida normal, recuperant l’ocupació dels carrers, de manera molt controlada”.

Les paraules de la portaveu de l’Executiu van ser matisades pel ministre de Transport, José Luis Ábalos, que va subratllar que la tornada a la normalitat dependrà de la situació sanitària. “Hi ha una data de venciment del termini de l’estat d’alarma, però no implica el retorn a la normalitat (...). Abans d’aquesta data, ja tindrem dades sanitàries que ens indicaran si és possible tornar a la normalitat i com”, va asseverar.

Així mateix, el titular de Transport també va informar que ja es disposa de tres trens medicalitzats de Renfe per traslladar malalts de Covid-19 entre comunitats autònomes si fos necessari, encara que de moment cap no ha sol·licitat els seus serveis. Aquests trens tenen capacitat per a vint-i-quatre pacients i funciona per tant per tracció elèctrica com amb dièsel, la qual cosa els permet circular per tota la xarxa ferroviària.

L’interior d’un dels trens medicalitzats que es faran servir per traslladar malalts.

L’interior d’un dels trens medicalitzats que es faran servir per traslladar malalts.EFE

tracking