SEGRE

ESNOTICIA

Alerten d'un “repunt mortal” pel final de les restriccions

L’OMS advoca per deixar enrere el confinament de manera gradual || El virus ja ha causat més de 100.000 defuncions a tot el món

Sanitaris traient pacients d’ambulàncies als EUA.

Sanitaris traient pacients d’ambulàncies als EUA.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha alertat que aixecar les mesures de confinament d’una manera precipitada podria produir “un repunt mortal” del coronavirus. El director de l’organització, Tedros Adhanom, va demanar a tots els països que abans de posar fi a les mesures de restricció s’assegurin que la transmissió estigui totalment controlada, que els sistemes sanitaris es trobin en bones condicions i siguin accessibles per a tothom i comprovar que els contagis entre el personal sanitari s’hagi minimitzat. A més, va afegir que abans de fer aquest pas s’haurien d’implantar mesures de prevenció en punts molt transitats com als llocs de treball o col·legis.

El representant de l’OMS també va indicar que alguns dels països més afectats d’Europa, com Espanya, Itàlia, Alemanya i França, ja tenen un descens de casos i va assegurar que es treballa conjuntament per rebaixar les restriccions “de manera gradual i segura”. Així mateix, va lamentar que en alguns països, inclosos Espanya, ja s’hagi infectat pel virus més del 10 per cent de tots els sanitaris ja que, tal com ha recordat, quan ells estan en risc, tota la societat “està en risc”. Adhanom també va anunciar que l’organització es troba investigant alguns dels afectats amb coronavirus als quals han fet proves que han tornat a resultar positives després d’haver rebut l’alta hospitalària.

Aquesta investigació es va iniciar després que el govern de Corea del Sud avisés que 91 pacients que ja s’havien curat van donar de nou positiu després de sotmetre’s a una prova. Davant d’aquesta notícia, la directora adjunta del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, María José Sierra, va dir que les autoritats sanitàries espanyoles no tenen “constància” de reinfecció en pacients curats.

En total, el virus ha causat la defunció de més de 100.000 persones a tot el món i els contagis globals ascendeixen a 1,7 milions, després de confirmar-se al voltant de 90.000 casos nous en l’última jornada. Europa continua sent la regió més afectada, amb 839.000 casos, seguida per Amèrica (536.000) i Àsia Oriental (118.000).

Així mateix, les corbes d’incidència de la pandèmia mostren que la malaltia s’està estabilitzant a Europa i Àsia, però no a Amèrica, on l’epidèmia segueix una tendència ascendent.

tracking