SEGRE

NOVA YORK

Trump nega que hagi actuat tard i diu que es tracta de 'fake news'

Acusa els mitjans de “corruptes” i “patètics”, i d’inventar-se notícies per atacar-lo || Els Estats Units es converteix en el primer país del món en casos i defuncions

Dos persones a Nova York amb mesures de protecció després d’anar a comprar el supermercat.

Dos persones a Nova York amb mesures de protecció després d’anar a comprar el supermercat.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va sortir al pas de les noves crítiques que ha rebut sobre la tardana resposta que hauria pres per poder frenar l’avenç del Covid-19 i va qualificar de “fake news (notícies falses)” totes aquestes afirmacions, després que el país s’hagi convertit en el primer en nombre de casos, 557.571, i morts, 22.108 confirmades. Trump va respondre a mitjans de comunicació, periodistes i polítics rivals, que va acusar de “corruptes” i “patètics” per inventar-se, segons va dir, notícies falses amb les quals atacar-lo. Al seu compte de Twitter es va demanar com és possible que el “Partit Opositor de les notícies falses”, pel diari The New York Times, pressioni “amb totes les seues forces” acusant-lo d’haver ignorat les advertències sobre l’amenaça del Covid-19 quan ell va ser criticat “brutalment” a través dels mitjans quan va decretar al principi de la crisi la prohibició de viatjar a la Xina.

“Mitjans corruptes!”, va escriure, i va afegir que “treballo de valent per exposar la corrupció i la deshonestedat en els patètics mitjans de comunicació. Aquesta part és fàcil, la part difícil és per què?”.

Alguns mitjans, com ara The New York Times o Washington Post, han publicat diverses informacions sobre com alguns dels assessors principals del president Trump li haurien advertit a finals del mes de gener sobre els riscos a què s’enfrontava el país davant l’arribada del coronavirus.

Pel que fa a l’avenç de la pandèmia del coronavirus, els Estats Units ja s’han convertit en el principal focus mundial de coronavirus per nombre de defuncions i casos, amb 557.571 afectats i 22.108 morts, segons el balanç actualitzat ahir per la Universitat Johns Hopkins. Al país encara li queda al voltant d’una setmana, com a mínim, de camí a l’apogeu de la corba, mentre que l’estat de Nova York continua sent l’epicentre de la malaltia, amb un total de 10.056 morts i 195.031 casos confirmats de manera oficial.

tracking