SEGRE

ESNOTICIA

Més de mig milió de persones tornen als seus llocs de treball a Catalunya

Sindicats i patronals demanen extremar les mesures de protecció a la feina després del final de la hibernació econòmica || Un 31% de companyies tornen a produir

Una voluntària de la Creu Roja entrega una mascareta a un passatger, ahir, en una estació de la xarxa de metro de Barcelona.

Una voluntària de la Creu Roja entrega una mascareta a un passatger, ahir, en una estació de la xarxa de metro de Barcelona.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre mig milió i 670.000 catalans van tornar ahir als seus llocs de treball en unes 195.000 empreses al finalitzar el període de permís retribuït recuperable per als empleats en activitats no essencials que no poguessin teletreballar, segons dades de patronals i sindicats. El final d’aquesta hibernació econòmica, tanmateix, va ser criticada tant des del Govern com des dels sindicats i el món de l’empresa.

En aquest sentit, la consellera de Salut, Alba Vergés, va advertir que el risc de rebrot del coronavirus al relaxar les mesures de confinament de la població és “altíssim” (més informació a la pàgina 16). I és que ahir mateix es va fer pública una investigació de la Universitat d’Oviedo i de l’Autònoma de Madrid, referida al conjunt de l’Estat, que conclou que la restricció de moviments ha reduït prop d’un 80% el nombre de contagis potencials.

Reparteixen mascaretes als usuaris del transport públic per reduir el risc de contagi

Així les coses, tant UGT com CCOO, en sengles comunicats, van exigir extremar les mesures de protecció a les empreses dels sectors no essencials que han reobert per disminuir el risc de contagis entre els treballadors. Els ugetistes van advocar per mantenir tancades les empreses que no puguin complir amb les normes de distanciament, mentre que CCOO va assegurar que farà seguiment dels possibles incompliments en matèria de prevenció de riscos i els portarà a la Inspecció de Treball.

D’altra banda, el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, va valorar negativament la reactivació dels treballs no essencials a causa de la falta de “mesures adequades” per prevenir els contagis.

En la mateixa línia, Pimec va recomanar parar l’activitat en aquelles companyies que no hagin pogut establir protocols de seguretat ni aplicar mesures de distanciament per garantir la salut. Pimec calcula que ahir van tornar a l’activitat el 31% de les empreses catalanes, especialment en els sectors de la indústria i la construcció

Amb tot, voluntaris de Protecció Civil, Creu Roja i Mossos d’Esquadra van començar ahir a repartir en el transport públic els 1,7 milions de màscares enviats a Catalunya pel Govern central per intentar evitar els contagis entre els treballadors no essencials que no teletreballen.

Gasolineres a mig gas per la caiguda de la demanda Les restriccions de moviment imposades per frenar l’expansió del coronavirus han posat en serioses dificultats les gasolineres, que han vist com el volum de vendes s’ha reduït dràsticament en les últimes setmanes, coincidint també amb els baixos preus del petroli, en mínims també per la pandèmia i per les desavinences entre els països productors.

tracking