SEGRE

ITÀLIA

Espanya incompleix les exigències de l'OMS per sortir del confinament

El principal problema és la falta de tests massius per evitar brots || Trump culpa l’organització d’encobrir l’expansió del virus i li congela els fons

Una parella amb màscara i guants passejant pels carrers de Nova York.

Una parella amb màscara i guants passejant pels carrers de Nova York.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya només compleix fins a la data un dels sis requisits que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha recomanat complir als països que es plantegen relaxar les mesures de confinament imposades per frenar l’expansió del coronavirus. Tot i que encara és a temps de complir aquestes exigències si s’afanya a ampliar la capacitat de realitzar més tests de diagnòstic per detectar nous casos i contenir possibles brots.

L’organització va publicar ahir un document en el qual aconsella complir sis requisits per relaxar les mesures de distanciament social: que la transmissió estigui sota control, que el sistema de salut pugui detectar cada cas i tractar-lo, que els riscos de brot s’hagin minimitzat en centres de salut i residències d’ancians, que hi hagi mesures preventives als llocs de treball o a les escoles, que puguin abordar els riscos d’importació i que les comunitats estiguin compromeses amb les mesures. En aquest sentit, la Comissió Europea preveu publicar aquesta setmana un document per coordinar l’operació sortida del confinament dels seus estats membres.

D’altra banda, el president dels Estats Units, Donald Trump, va anunciar que ha decidit congelar els fons que el país destina a l’OMS, a la qual ha acusat d’“encobrir” l’expansió del coronavirus. Ja feia dies que el mandatari criticava l’organització i havia amenaçat de suspendre el finançament (de prop de 500 milions de dòlars) denunciant un suposat tracte de favor a la Xina. La decisió li va costar les crítiques d’altres països, que van veure aquesta mesura com “injustificada”; mentre que la mateixa OMS, que va lamentar la decisió, va assegurar que seguirà la seua lluita contra la pandèmia “sense interrupcions”.

La pandèmia supera els dos milions de contagis mundials Els casos confirmats de Covid-19 a tot el món van superar ahir els dos milions, segons les dades proporcionades per la Universitat nord-americana Johns Hopkins, que també va reportar un total de 128.071 morts arreu del planeta. La xifra de 2.000.984 casos detectats es va assolir només 12 dies després que l’OMS confirmés que s’havia superat la barrera del milió. Els Estats Units continuen sent el país més afectat amb gairebé 700.000 contagis i més de 26.000 de morts, després d’arribar a la xifra rècord de més de 2.370 morts per coronavirus en un dia. D’altra banda, la situació a Itàlia, el país més afectat d’Europa, va continuar ahir millorant després de registrar un descens d’ingressats en cures intensives. En total el país suma més de 165.000 contagis i els morts s’atansen als 22.000.

tracking