SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA

La pitjor matança en la història del Canadà acaba amb divuit morts

També perd la vida abatut el tirador, que va sembrar el caos en un petit poble de Nova Escòcia durant dotze hores || La policia creu que va actuar de forma “aleatòria”

El tirador va utilitzar per desplaçar-se una rèplica d’un cotxe de la policia canadenca.

El tirador va utilitzar per desplaçar-se una rèplica d’un cotxe de la policia canadenca.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gabriel Wortman, un home de 51 anys de la localitat costanera de Portapique, a la província canadenca de Nova Escòcia, va perpetrar diumenge la pitjor matança en la història d’aquest país. Durant dotze hores va sembrar el caos en aquest petit poble, que té uns cent habitants, i va causar la mort a divuit persones. El tirador, que també va morir abatut al finalitzaar l’atac, es va disfressar de policia per no aixecar sospites. La policia canadenca va donar la veu d’alarma diumenge a la matinada, hora local, quan va informar que buscava un sospitós armat al volant d’un vehicle i que anava vestit de policia, malgrat no pertànyer al cos.

Minuts abans, responent a una trucada als serveis d’emergència, els agents havien irromput en un habitatge, en el qual van trobar diversos cadàvers. Posteriorment, van trobar més cossos tirats per la zona. Entre les víctimes mortals hi ha una agent de la policia de vint-i-tres anys. Així, no es descarta que encara puguin aparèixer més persones que han perdut la vida. Gairebé dotze hores més tard, el van localitzar a Wortman en una gasolinera de la localitat d’Enfield, a poc menys de cent quilòmetres de Portapique, on va ser abatut.

L’atacant, un home de 51 anys, es va disfressar d’agent i conduïa un vehicle logotipat

Chris Leather, portaveu de la Gendarmeria Reial canadenca, va explicar que encara s’investiguen els motius de l’atac. En aquest sentit, va indicar que les víctimes “no sembla que tinguin cap vincle amb el tirador” i que “pel que sembla, almenys en part, va actuar de forma aleatòria”. Malgrat tot, va afegir que “el fet que aquest individu tingués un uniforme i un cotxe de policia a la seua disposició certament fa pensar que no és un acte improvisat”. El primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, va lamentar l’atac i el va qualificar de “situació terrible”. “El meu cor està amb tots els afectats”, va concloure.

A diferència del que passa als Estats Units, on els tirotejos amb multitud de víctimes mortals són relativament freqüents, al Canadà és molt més estrany que tinguin lloc episodis com el de diumenge a Portapique. De fet, mai abans en la història canadenca no s’havia registrat un assassinat múltiple tan mortífer com aquest.

Fins al moment, el pitjor tiroteig s’havia registrat el desembre del 1989 a la ciutat de Mont-real, quan un criminal va acabar amb la vida de quinze dones. L’últim tiroteig múltiple al Canadà havia estat l’agost del 2018, en el qual van morir quatre persones, inclosos dos agents de la policia.

tracking