SEGRE

VÍDEO | El ple del Parlament comença amb un minut de silenci per homenatjar les víctimes del coronavirus

Roger Torrent, des de l'hemicicle: "Ens en sortirem d'aquesta crisi i continuarem caminant endavant"

El ple del Parlament comença amb un minut de silenci per homenatjar les víctimes del coronavirus

El ple del Parlament comença amb un minut de silenci per homenatjar les víctimes del coronavirus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Parlament ha començat amb un minut de silenci des de l'hemicicle, per homenatjar les víctimes del coronavirus. El president de la cambra, Roger Torrent, ha instat els diputats i diputades a oferir el seu respecte per a les persones que han perdut la vida durant la pandèmia –9.186 a Catalunya segons xifres de dijous al vespre–, a l'inici de la sessió d'aquest divendres al matí. "Ens en sortirem d'aquesta crisi i continuarem caminant endavant", ha subratllat Torrent, just abans del minut de silenci.

El president de la Generalitat, Quim Torra, és present a l'hemicicle, que compta amb un total de 21 diputats i diputades, d'acord amb el que va establir la Mesa per respectar les mesures de seguretat.

El Parlament debat i vota aquesta tarda el projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2020. Seran els primers comptes del Govern en tres anys que arriben a la cambra i se sotmeten a votació, després que s'hagin prorrogat els pressupostos de 2017 els darrers dos exercicis. Els comptes s'han negociat amb el grup de CatECP.La crisi derivada de la pandèmia de la covid-19 ha obert un escenari incert al país que ha portat la conselleria d'Economia a oferir als grups modificar els números, un cop estiguin aprovats, per afrontar les eventuals conseqüències econòmiques.La crisi sanitària també ha allunyat l'escenari electoral, i Torra no anunciarà la data dels comicis quan els comptes rebin la llum verda de la cambra, tal com estava previst en un inici.

 
tracking