SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

L'esquerra insta el PSC a cedir l'alcaldia de Badalona a Guanyem

ERC, JxCat i Guanyem volen investir Sabater per impedir que governi Albiol || Els comuns advoquen per un Executiu “progressista” sigui qui sigui l’alcalde

Álex Pastor, en segon pla, dimecres quan va abandonar la comissaria després de ser posat en llibertat.

Álex Pastor, en segon pla, dimecres quan va abandonar la comissaria després de ser posat en llibertat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’abrupta sortida de l’alcaldia del socialista Álex Pastor a Badalona, després d’haver estat detingut conduint amb signes d’embriaguesa i agredir un agent, ha obert la carrera per investir un substitut. Els grups municipals Guanyem, ERC i JxCat van instar ahir el PSC, que té complicat conservar l’alcaldia, a negociar per formar un nou govern a Badalona “democràtic i progressista” liderat per l’exalcaldessa de Guanyem, Dolors Sabater. En un comunicat conjunt, van insistir que la ciutat necessita un Executiu municipal per fer front a l’emergència pel Covid-19 i per “superar la crisi política” en la qual s’han vist immersos.

Les tres formacions, que compten amb vuit regidors, necessitarien sumar els sis que tenen els socialistes per aconseguir els catorze suports necessaris per evitar que el popular Xavier García Albiol recuperés la vara d’alcalde, després que el seu partit fos el més votat a les últimes eleccions. Així mateix, l’alcaldessa accidental de la ciutat, Aïda Llauradó, va apostar per articular un govern progressista que inclogui diferents sensibilitats de l’ampli espectre de l’esquerra política, i va defensar que el tema prioritari és acordar aquest Executiu municipal, “independentment de si és alcalde un o un altre”. En aquest sentit, la dirigent de Badalona en Comú Podem també va demanar “generositat” als partits per arribar a un acord i impedir que els populars puguin aconseguir el govern municipal.

Albiol reclama que el ple per donar compte de la renúncia de Pastor se celebri com més aviat millor

Per la seua part, el regidor socialista Rubén Guijarro va assegurar que no creuen que el cas Pastor hagi d’implicar la renúncia del PSC a l’alcaldia perquè no té a veure amb un problema de gestió. Guijarro també va afirmar que l’incident que va tenir Pastor és condemnable i incompatible amb el fet de ser alcalde de Badalona, però considera que “no cal que porti a darrere un problema d’alcoholisme”, i va titllar de falta de respecte les paraules d’Albiol i Sabater, que van assegurar que Pastor no estava capacitat per ser alcalde.

Per la seua banda, el president del Partit Popular de Badalona va reclamar “la màxima celeritat” possible en la convocatòria d’un ple municipal per donar compte de la renúncia d’Álex Pastor per celebrar com més aviat millor el ple d’investidura del nou primer edil de la ciutat.

El ple d’investidura se celebrarà previsiblement el 12 de maig i mentrestant els grups es reuniran diàriament per abordar la crisi sanitària.

tracking