SEGRE

ESNOTICIA

El 56% de ciutadans desconfien de la capacitat del Govern estatal per poder superar la crisi

Segons els resultats de l’últim baròmetre elaborat per l’Instituto DYM per a SEGRE i altres mitjans || El PSOE baixa en estimació de vot, PP puja, Vox i Podem es mantenen i Ciutadans millora

El 56% de ciutadans desconfien de la capacitat del Govern estatal per poder superar la crisi

El 56% de ciutadans desconfien de la capacitat del Govern estatal per poder superar la crisi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La desconfiança en la capacitat del Govern central per treure el país de la crisi causada per la pandèmia del Covid-19 augmenta setmana rere setmana. Així es desprèn dels resultats del baròmetre sobre la situació política a Espanya després de sis setmanes de confinament elaborat per l’Instituto DYM per a una dotzena de mitjans de tot Espanya, entre els quals SEGRE i el grup Henneo. Només el 31,3% dels entrevistats donen suport a l’Executiu de Pedro Sánchez per adoptar les mesures necessàries contra els efectes socials i econòmics del coronavirus. És més, l’equip de Sánchez rep un suspens clar en relació amb la seua actuació davant de la crisi (una nota mitjana de 3,7 sobre 10) i només aprova per part dels votants dels partits que el conformen, PSOE i UP.

Consulta el baròmetre elaborat per l’Instituto DYM per a SEGRE

Aquesta alta desconfiança en la gestió de la crisi per part de la Moncloa també té, segons els resultats de l’enquesta, la translació cap a la classe política. La majoria no la veu capaç ni amb voluntat per segellar un gran acord sobre mesures per sortir de la crisi, ni de fer front a la incertesa per la situació econòmica a curt termini, ni als efectes de l’aturada de l’economia sobre l’ocupació.

El sondeig s’ha elaborat a partir de 1.000 entrevistes a majors d’edat entre els dies 23 i 25 d’abril

Davant d’aquesta situació, crida l’atenció que un 46,1% dels enquestats donaria suport a la formació d’un govern de concentració, format pel PSOE i el PP, per donar una resposta a aquesta crisi, una alternativa àmpliament avalada pels votants dels partits conservadors (PP, Vox i Cs), però que també té un gran suport entre els votants socialistes. Destaca en aquest punt que un 48% dels que diuen que van votar el PSOE a les últimes eleccions recolzarien un pacte de Govern amb el PP, lluny del 33% dels votants socialistes que ho descartarien. Aquests resultats ens donen una idea de canvi en el panorama polític estatal. Així, malgrat que el PSOE tornaria a ser el més votat amb el 25,1% dels vots estimats (més de tres punts menys que en els comicis del novembre), passaria dels 120 escons actuals a entre 108 i 112. El PP, en canvi, guanyaria terreny amb el 22,4% d’estimació de vot i passaria dels 89 diputats actuals a entre 99 i 103. Vox seguiria com a tercera força (15,3%), mentre que UP (12,1%) i Cs (7,8%) es mantindrien. A més, tots els líders suspenen en valoració davant la crisi pel Covid-19, amb Inés Arrimadas com la més ben valorada, amb un 3,9 sobre 10.

tracking