SEGRE

GALÍCIA

Catalunya i Madrid podrien aplicar la desescalada amb un pèl de retard

Segons assegura Sanitat, que precisa que tot dependrà de l’evolució de les dades dels pròxims dies || El nombre de morts és el més baix des del 20 de març

Diversos sanitaris, dins de l’hospital provisional d’Ifema, en el seu últim dia de funcionament.

Diversos sanitaris, dins de l’hospital provisional d’Ifema, en el seu últim dia de funcionament.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya i Madrid podrien anar amb una mica de retard en la desescalada al ser les comunitats autònomes més afectades pel coronavirus. Així ho va assenyalar ahir el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, el doctor Fernando Simón, encara que també va precisar que l’evolució de la pandèmia està sent molt ràpida cap a baix a tot Espanya, inclosos també ambdós territoris. Per això, creu que, malgrat que tenen més probabilitat tant Madrid com Catalunya que es retardin les mesures de desescalada, tampoc no té per què ser així, ja que dependrà de l’evolució dels propers dies.

Simón també va admetre que totes les comunitats tenen l’opció de proposar territoris diferents de la unitat provincial per establir les mesures, encara que aquestes situacions s’hauran d’avaluar conjuntament entre Sanitat i les regions abans de prendre decisions. En aquest sentit, va demanar fer les coses amb molt de compte i complint els requisits que s’estableixin per evitar que una recaiguda pugui ser “més catastròfica” que el brot anterior.

El doctor també va assenyalar que set comunitats autònomes van notificar ahir dos o menys morts per Covid-19, com es denomina la malaltia que provoca el nou coronavirus, i 10 autonomies menys de cinc morts en un dia per aquesta causa.

Mentrestant, la xifra de nous morts amb coronavirus a l’Estat va tornar a desplomar-se ahir a 268, la més baixa des del passat 20 de març, de manera que la pandèmia en deixa fins a la data 24.543, i el mateix va ocórrer amb el nombre de contagis diaris confirmats per PCR, que van caure a 1.309, cosa que eleva el total a 213.435.

Per la seua part, els curats dupliquen llargament els nous casos amb 3.103 persones més que han aconseguit superar la malaltia, que ascendeixen en total a 112.050, un 52,4% de tots els casos comptabilitzats fins ahir.

tracking