SEGRE

CORRUPCIÓ JUSTÍCIA

El Suprem ratifica la condemna de Millet i Montull pel 'cas Palau'

CDC haurà de tornar 6,6 milions d’euros que segons els jutges va cobrar en comissions il·legals || Tots dos ingressaran presumiblement a la presó en els propers dies

Fèlix Millet i Jordi Montull, durant la celebració del judici a l’Audiència Nacional el 2017.

Fèlix Millet i Jordi Montull, durant la celebració del judici a l’Audiència Nacional el 2017.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sala Penal del Tribunal Suprem va ratificar ahir la condemna dictada per l’Audiència de Barelona contra els màxims responsables del conegut com a cas Palau. Així va confirmar la condemna de 9 anys i 8 mesos de presó, i multa de 4,1 milions d’euros, a qui va ser màxim responsable del Palau de la Música Catalana Fèlix Millet, i la de 7 anys i 6 mesos de presó i multa de 2,9 milions al també exresponsable de la mateixa entitat Jordi Montull. Els dos ingressaran presumiblement a la presó.

El Suprem va ratificar a més que ambdós hauran de tornar 23 milions d’euros a les estructures del Palau, els fons del qual van desviar en profit propi. A més, l’Alt Tribuna també confirma el decomís de 6,6 milions d’euros a l’antiga Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) pel que considera guanys obtinguts per tràfic d’influències.

Tant Millet com Montull ja van estar entre reixes quan l’Audiència de Barcelona va dictar sentència

La sentència manté la dictada per l’Audiència de Barcelona el 29 de desembre del 2017 amb molt lleugeres variacions. Un dels canvis es produeix en la condemna a l’exresponsable financera del Palau Gemma Montull, que passa de 4 anys i 6 mesos de presó a 4 anys, mantenint-se la multa de 2,6 milions d’euros associada al delicte de blanqueig de capitals que va cometre.

També es modifica la pena a l’extresorer de CDC Daniel Osàcar, que passa de 4 anys i 5 mesos de presó, a 3 anys i 6 mesos, al ser absolt del delicte de tràfic d’influències i suprimir-se la pena d’11 mesos de presó que se li va imposar per això. El Suprem també modifica la distribució del cost del procés que han de pagar els condemnats. Ho fa en funció del nombre de delictes i dins de cada delicte en funció del nombre d’acusats.

En la sentència, el Suprem manté la resta de condemnes establertes per l’Audiència de Barcelona. Són dos anys per a l’advocat Raimon Bergós; 1 any i 9 mesos per a l’advocat Santiago Llopart, i 8 mesos per a l’assessor fiscal Edmundo Quintana.

Atès que la sentència ja és ferma, els magistrats de l’Audiència de Barcelona poden decidir en els propers dies executar-la i enviar-los a la presó. Millet i Montull, amb un estat de salut bastant delicat, ja van estar entre reixes després de la primera sentència a petició de la fiscalia. No obstant, només hi van estar unes setmanes, fins que van aconseguir sortir sota fiança a l’espera de la resolució del recurs de cassació que van presentar davant del Trtibunal Suprem.

tracking