SEGRE

MÓN

Trump contradiu el seu espionatge al dir que el virus és de laboratori

Insisteix que “té informació” que demostra que va ser creat per la Xina

El president dels EUA, Donald Trump.

El president dels EUA, Donald Trump.EFE/EPA/JIM LO SCALZO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va contradir dijous els serveis d’Intel·ligència del país a l’assegurar que disposa d’evidències que mostren que el nou coronavirus ha estat creat en un laboratori xinès de Wuhan, epicentre mundial de la pandèmia.

Hores abans, l’Oficina del Director d’Intel·ligència Nacional va informar en un comunicat que hi havia un “ampli consens científic” que afirmava que el virus “no va ser fabricat per l’ésser humà o modificat genèticament”. No obstant, al ser qüestionat pels periodistes sobre la possibilitat que el virus hagués estat creat a l’Institut de Virologia de Wuhan, Donald Trump responia que “sí”, que així ho creia, atès que compta amb informació “de confiança”, encara que va descartar donar més detalls, ja que va dir no tenir autorització per fer-ho. “Podrien haver-lo parat, són una nació brillant científicament. Se’ls va escapar, podrien haver-lo parat, però no ho van fer”, va assegurar.

Trump va arribar fins i tot a suggerir que podrien prendre mesures econòmiques en forma d’“impostos duaners” contra la Xina com a represàlia.

Els EUA són la nació més afectada per la crisi sanitària del nou coronavirus, amb més d’un milió de casos de contagi i 63.000 morts, la majoria de les quals a l’estat de Nova York.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va insistir que “totes les proves disponibles” apunten a un origen animal com a font de la pandèmia global de coronavirus, en contra, per tant, de les sospites mantingudes per Trump, si bé l’agència es va oferir a participar en les investigacions “a invitació del Govern xinès”.

D’altra banda, un grup de manifestants, alguns amb armes llargues, va irrompre dijous al Capitoli de Michigan, ubicat a la seua capital, Lansing, i seu de l’Executiu i del Legislatiu local, per exigir el final del confinament.

tracking