SEGRE

ITÀLIA

Itàlia encara demà una lenta desescalada entre la prudència i les exigències

El Govern reobre l’activitat industrial

Voluntaris de la comunitat de Sant’Egidio distribueixen aliments a necessitats a Roma.

Voluntaris de la comunitat de Sant’Egidio distribueixen aliments a necessitats a Roma.ALESSIA GIULIANI / CPP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Itàlia passa l’últim cap de setmana dins del confinament estricte per l’epidèmia de coronavirus quan ja s’han superat els 28.700 morts, abans d’iniciar demà una reobertura gradual d’activitats entre crides a la prudència i exigències de sectors descontents.

“Dilluns comença el desafiament més difícil. Comença el segon temps d’un partit que no sabem quant durarà i com acabarà. No hem d’oblidar els sacrificis fets a la primera part i hem d’entendre que serem els protagonistes del resultat final”, va assenyalar ahir el comissari extraordinari per a l’emergència, Domenico Arcuri.

Des que es va detectar el primer cas autòcton del virus, ja s’han superat els 209.000, però l’evolució favorable de la corba de contagis les últimes setmanes, així com la reducció de la pressió sobre els hospitals, amb menys ingressats, és el que ha portat el Govern central a decretar l’inici del desconfinament i la reactivació parcial de l’economia. D’aquesta manera, des de demà podran reprendre la seua activitat la indústria i les manufactures, el sector de la construcció i el comerç a l’engròs, cosa que posarà en circulació 4,5 milions de persones. S’afegiran als empleats de negocis essencials que mai van tancar, com alimentació, farmàcies o gasolineres, i a les llibreries i papereries.

D’altra banda, ja podran obrir els parcs i es podran fer funerals amb un nombre màxim de quinze assistents, i es podrà visitar familiars propers, però no fer reunions socials.

Des del proper 18 de maig es permetrà reobrir biblioteques, museus i botigues minoristes, i l’1 de juny serà el torn de bars, restaurants, perruqueries i centres d’estètica.

tracking