SEGRE

ESPANYA

Ús obligat de mascaretes en el transport públic i reunions de deu persones el dia 11

Sánchez sol·licitarà una quarta pròrroga de l’estat d’alarma perquè “no hi ha pla B” || El cap de l’Executiu anuncia un fons no reemborsable de 16.000 milions per a les comunitats autònomes

Diverses persones passegen el primer dia de desconfinament a l’Arenal de Bilbao.

Diverses persones passegen el primer dia de desconfinament a l’Arenal de Bilbao.H.BILBAO / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar ahir que serà obligatori l’ús de les mascaretes en el transport públic a partir de demà dilluns, quan s’iniciï la fase 0 de la desescalada. Així ho va dir en roda de premsa, en la qual va explicar que per al compliment d’aquesta obligació, el Govern central facilitarà 6 milions de màscares als principals nusos de transport públics, i set milions a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Així mateix, es permetrà reunions d’un màxim de 10 persones, sense importar si són del mateix nucli familiar o no, durant la fase 1 de la desescalada, a partir de l’11 de maig. Aquell dia, també es permetrà consumir productes en bars i restaurants, i les terrasses podran estar obertes amb una capacitat màxima del 50% i no del 30% com va anunciar Pedro Sánchez dimarts, però sempre que es mantingui una distància mínima de seguretat de dos metres i no hi hagi grups de més de deu persones.

Així mateix, Sánchez, sobre l’exigència de Catalunya d’un desconfinament per regions sanitàries en lloc de províncies (com es preveu que li reiteri avui el president de la Generalitat, Quim Torra, en la conferència de presidents), va deixar la porta oberta a pactar aquest extrem. A més, va anunciar que demanarà dimecres al Congrés la quarta pròrroga de l’estat d’alarma per uns altres 15 dies i va advertir que no hi ha “un pla B”, per la qual cosa, davant de les crítica dels últims dies, va demanar als partits responsabilitat perquè donin suport a aquesta sol·licitud. Sánchez també va anunciar un fons 16.000 milions d’euros “no reemborsable” destinat a les comunitats autònomes “per a la reconstrucció social i econòmica” davant de la crisi del coronavirus, dotat “amb independència de l’impacte de la pandèmia a cada territori”.

A Lleida s’han aplicat fins a la data 5.297 ERTO, que afecten 29.920 empleats

Espanya encadena tres dies consecutius amb menys de 300 morts diàries, després que ahir es comptabilitzessin 276 noves morts, que a dia d’avui situen la xifra total en 25.100, mentre que els nous casos diaris van baixar a 1.147, fins als 216.582 encomanats.

tracking