SEGRE

Casado assegura que la pròrroga de l'estat d'alarma no té sentit i que no pot donar-li suport

El líder del PP, Pablo Casado.

Casado assegura que la pròrroga actual no té sentit i que no pot donar-li suportEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat que mantenir l’estat d’alarma a partir del 10 de març és una cosa que "no té sentit" i el seu partit no pot "recolzar" la pròrroga en els termes en els quals es planteja actualment, encara que continua sense definir què votarà en el ple del Congrés aquest dimecres. En una entrevista en Onda Cero, Casado ha explicat que decidirà el seu sentit de vot quan parli amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, si li truca per plantejar-li aquesta pròrroga, o en funció del text que aprovi demà dimarts el Consell de Ministres, però amb la informació "en el dia d’avui" el PP creu que "no li donarà" suport.

Per a Casado no és necessari mantenir aquest estat excepcional, decretat el passat 14 de març davant de la pandèmia del coronavirus perquè la legislació ordinària ofereix mecanismes per mantenir el comandament únic o limitar la mobilitat de la població sense necessitat i recórrer a aquest instrument constitucional.

Com a condició prèvia per negociar un canvi de la seua postura, Casado ha exigit al Govern espanyol que "desvinculi" clarament la pròrroga de l’estat d’alarma dels ajuts econòmics i socials als "milions d’espanyoles que la necessiten", tant els ERTOs com els ajuts a la liquiditat de l’empreses, entre altres.

Ha acusat Sánchez de "prendre com a ostatges" els aturats i totes la persones que estan percebent prestacions i de realitzar un "xantatge", perquè creu que d’aquesta manera vol pressionar l’oposició per donar suport a una pròrroga que no és necessària, una cosa que és "no és ètic" sinó "immoral".

tracking