SEGRE

MÓN

Creix la pressió mundial contra la Xina sobre la procedència del virus

Alemanya demana una “clarificació de l’origen” del Covid-19 || Els EUA insisteixen que va començar en un laboratori però no confirmen que fos manufacturat

El secretari d’Estat dels EUA, Mike Pompeo.

El secretari d’Estat dels EUA, Mike Pompeo.EFE/EPA/CHRIS KLEPONIS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Exteriors alemany, el socialdemòcrata Heiko Maas, va instar ahir la Xina a donar una “clarificació de l’origen” del coronavirus. “El món sencer vol que s’aclareixi l’origen exacte del virus”, va afirmar Maas en una entrevista amb el grup de mitjans de comunicació alemany Funke. La Xina pot demostrar “com de transparent vol ser amb el virus”, va afegir.

A part d’Alemanya, altres països com França o el Regne Unit s’han afegit als Estats Units en la petició que hi hagi més transparència. També l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat participar en la investigació de l’origen sobre el coronavirus.

L’OMS també ha demanat poder participar en la investigació de l’origen del coronavirus

Ahir, el secretari d’Estat dels Estats Units, Mike Pompeo, va declarar que existeix “una important quantitat de proves” que demostren que el coronavirus que ha provocat una pandèmia global va començar en un laboratori de la ciutat xinesa de Wuhan, que és l’epicentre de la malaltia, encara que no va confirmar que hagués estat manufacturat.

Així mateix, Pompeo va lamentar que la Xina hagi utilitzat l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com a eina per difondre aquesta mena de falsa informació.

Per la seua part, l’alt representant de la Unió Europea per a la Política Exterior, Josep Borrell, va reconèixer que “hem estat una mica ingenus en el passat” amb la Xina, però assegura que ara la perspectiva dels europeus ha canviat i és “més realista”.

Preguntat sobre les acusacions per part del president nord-americà, Donald Trump, que ha afirmat tenir proves que la propagació del coronavirus va poder tenir el seu origen en un laboratori de Wuhan, el responsable diplomàtic europeu es va mostrar més que escèptic.

tracking