SEGRE

ALEMANYA

El virus estava present a França abans que la Xina reportés casos

Un estudi mèdic situa el primer cas detectat el dia 27 de desembre || Alemanya exigeix al gegant asiàtic una explicació clara sobre l’origen del Covid-19

Un operari porta a terme tasques de desinfecció en un vagó de metro a França.

Un operari porta a terme tasques de desinfecció en un vagó de metro a França.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França va detectar el primer cas de coronavirus el 27 de desembre, quatre dies abans que la ciutat xinesa de Wuhan, bressol de la pandèmia, informés dels primers casos a l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Així es desprèn d’un estudi realitzat per metges francesos que creuen que el coronavirus ja circulava pel país fa quatre mesos, després d’haver diagnosticat a posteriori un pacient que va ingressar en un hospital de la regió de París a finals d’any. Aquest primer cas es va descobrir després de realitzar un treball retrospectiu dels tests PCR que es van fer a vint-i-quatre pacients internats al desembre i al gener amb pneumònia.

A l’analitzar les proves realitzades en aquell període van veure que un home havia donat positiu per Covid-19. L’home, que no havia fet viatges que permetin suposar que va contreure la infecció a l’estranger, va estar malalt durant quinze dies i va contagiar els seus dos fills, però no la seua dona. Això fa sospitar que la dona, sent asimptomàtica, hauria pogut estar en l’origen del contagi a la família. En particular tenint en compte que treballa a la peixateria d’un supermercat en el qual hi ha clientela d’origen xinès.

La sanitat gal·la analitzarà aquestes hipòtesis, que sembla que confirmen la tesi que el virus era a França abans dels primers casos registrats oficialment fins ara, i que es remunten al 24 de gener. Es tractava d’un francès d’origen xinès i de dos turistes que havien passat per Wuhan.

França ja suma gairebé 25.000 morts i 170.000 infectats pel coronavirus, encara que té previst dilluns vinent iniciar la fase de desescalada.

Per la seua banda, Alemanya s’ha afegit a les peticions d’altres països com els EUA o el Regne Unit per exigir a la Xina donar una “clarificació de l’origen” del nou coronavirus. El gegant asiàtic, que insisteix que el virus és d’origen animal, ha estat qüestionat tant per Washington com per altres països i acusat d’ocultar informació als informes sobre tot el que fa referència al coronavirus.

tracking