SEGRE

LLATINOAMÈRICA CRISI

Maduro denuncia un complot per matar-lo

El líder veneçolà assegura que el comando abatut diumenge formava part d’un grup entrenat per Colòmbia i els Estats Units per acabar amb la seua vida

Patrulles veneçolanes vigilen l’àrea on va desembarcar el comando.

Patrulles veneçolanes vigilen l’àrea on va desembarcar el comando.EFE/RAYNER PEÑA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president veneçolà, Nicolás Maduro, va assegurar ahir que la fallida incursió marítima que va frustrar diumenge el seu govern tenia com a “objectiu central” matar-lo. “L’objectiu central [de la incursió] era matar el president de Veneçuela (...), intentar matar-me”, va assenyalar Maduro durant una reunió telemàtica del Moviment de Països No Alineats (MNOAL), en la qual es van abordar estratègies per enfrontar el nou coronavirus.

El govern veneçolà va afirmar diumenge que va frustrar una invasió marítima de mercenaris i exmilitars a través de l’estat de La Guaira (nord, proper a Caracas), que pretenia posar fi a l’Administració de Maduro, en el poder des de l’any 2013.

Segons el president de l’Assemblea Nacional Constituent, Diosdado Cabello, van morir vuit dels atacants i dos van ser capturats per les forces veneçolanes. El president veneçolà va acusar directament els governs de Colòmbia i els Estats Units de l’operació fallida i va denunciar els fets davant de la comunitat internacional. “Tenim les proves que aquest grup es va entrenar en territori colombià, tenim els llocs on van ser entrenats, tenim les proves i s’ha declarat públicament”, va continuar el dirigent veneçolà amb referència a les declaracions d’un assessor militar nord-americà, que va asseverar aquest diumenge a la nit que havia firmat un contracte amb un sector de l’oposició veneçolana per organitzar l’expedició.

Per la seua banda, l’autoproclamat “president encarregat” de Veneçuela, Juan Guaidó, va qualificar de “muntatge fabricat” l’intent d’“invasió marítima” de territori veneçolà procedent de Colòmbia, i va acusar Nicolás Maduro d’utilitzar els cadàvers de militars veneçolans “per crear un fals positiu”.

tracking