SEGRE

ITÀLIA

El Regne Unit supera Itàlia al comptabilitzar més de 32.000 defuncions

Macron insisteix a obrir les escoles dilluns

Control de temperatura en un local del Regne Unit.

Control de temperatura en un local del Regne Unit.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Regne Unit és el país europeu que més defuncions per coronavirus ha registrat, al davant d’Itàlia, amb més de 32.000 òbits, segons dades de l’Oficina Nacional d’Estadístiques (ONS).

L’ONS va informar que fins al 27 d’abril 29.648 persones havien mort pel virus a Anglaterra i Gal·les, davant els 29.315 que va sumar ahir Itàlia, la qual cosa, afegit a les persones que han perdut la vida a Escòcia i Irlanda del Nord, donarien un total de 32.313 víctimes. Aquesta xifra és superior a la que maneja el Govern britànic, que ahir va parlar d’un balanç total de 29.427 morts.

Aquesta diferència podria ser per l’organització, que inclou en la seua estadística no només els casos confirmats, sinó també aquells en què el virus figura com a “possible causa”.

El Regne Unit va informar la setmana passada que havia superat el pic de la pandèmia, si bé de moment considera prematur aixecar les restriccions.

Al contrari que l’Executiu britànic, el president francès, Emmanuel Macron, va insistir ahir en la necessitat de tornar a obrir els col·legis a partir de dilluns de “manera progressiva” malgrat que aquesta decisió no acaba de convèncer alcaldes i docents, que dubten sobre la possibilitat de fer-ho sense que es produeixin contagis. Per reforçar la decisió el president gal va recordar que durant el confinament, algunes escoles van acollir els fills de sanitaris i altre personal essencial, la qual cosa segons el seu parer demostra que l’obertura dels col·legis és possible. França suma fins a la data més de 25.000 morts pel coronavirus i prop de 170.000 casos positius.

tracking