SEGRE

CATALUNYA

Les primeres vacunes ja podrien ser una realitat el mes de setembre

Segons l’epidemiòleg Bonaventura Clotet, que també avisa que pot ser que no siguin suficients || Tem rebrots de la malaltia amb el desconfinament

Unes clientes recullen menjar per emportar-se en un establiment de Barcelona.

Unes clientes recullen menjar per emportar-se en un establiment de Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap del servei de malalties infeccioses de l’hospital Germans Trias i Pujol, Bonaventura Clotet, va afirmar ahir que al setembre hi haurà vacunes contra el coronavirus, no obstant va advertir que aquestes podrien no ser suficients. En una entrevista concedida a Ràdio 4 va explicar que aquestes vacunes ja tenien una plataforma que era segura per als humans i que el que es farà és afegir-los una proteïna del coronavirus.

Així mateix, Clotet va avisar que haver superat la malaltia no garanteix tornar-se immune al virus i va assenyalar que diferents estudis han comprovat que hi ha pacients que no han desenvolupat anticossos. En aquest sentit va alertar que, al contrari, podria aparèixer “facilitadors” que provoquessin una segona infecció més greu.

L’epidemiòleg també va criticar la gestió política que s’ha dut a terme durant la pandèmia, sense tenir en compte moltes vegades l’opinió dels experts, i va assegurar que la fase de desconfinament s’ha portat a terme massa de pressa i que es podria haver esperat una mica més perquè tem que això generi rebrots de la malaltia. No obstant, també va opinar que al setembre és possible que la pandèmia estigui sota control i hi hagi una taxa de mortalitat més baixa.

En un altre ordre de coses, Catalunya ha rebut per part del Govern central 794.129 tests ràpids de detecció d’anticossos del Covid-19 dels més de 4,2 milions que ha repartit entre totes les comunitats autònomes des que es va iniciar la crisi sanitària. Catalunya ha estat una de les que més n’han rebut, només al darrere de Madrid (849.458).

D’altra banda, a Catalunya es van registrar ahir 46 noves morts per coronavirus, per la qual cosa la xifra total de víctimes des de l’inici de la pandèmia se situa ja en els 10.831. El nombre de contagis augmenta fins als 59.621, i 33.241 han aconseguit superar la malaltia.

tracking