SEGRE

PROCÉS PARTITS

Junqueras apressa Torra a convocar eleccions abans que l'inhabilitin

Buch lamenta que parli de comicis “quan hi ha gent que s’està morint” || El líder d’Esquerra critica el pacte de Sánchez amb Ciutadans per allargar l’alarma

Junqueras, al març, en el seu primer dia de feina al campus de Manresa de la Universitat de Vic.

Junqueras, al març, en el seu primer dia de feina al campus de Manresa de la Universitat de Vic.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, va apressar ahir el president de la Generalitat, Quim Torra, a convocar les eleccions anticipades que va anunciar abans de les crisis del coronavirus. En declaracions a Ràdio 4, Junqueras va explicar que, malgrat que ara la prioritat sigui combatre la pandèmia i salvar vides, els catalans hauran d’anar a les urnes durant la fase de reconstrucció. Així, va demanar a Torra que dissolgui el Parlament i fixi la data dels comicis abans que el Tribunal Suprem l’inhabiliti. I és que els magistrats de l’alt tribunal encara han de pronunciar-se sobre el recurs del president contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l’inhabilita per desobeir l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar els llaços grocs de la Generalitat abans de les eleccions generals del 28 d’abril de l’any passat. Si no ho fa, va advertir Junqueras, seran els magistrats els que posaran en marxa el rellotge electoral a Catalunya.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, va respondre a Junqueras que el president Torra convocarà les eleccions “quan sigui el moment” perquè “és ell el que té la competència per fer-ho”. No obstant, Budó, de JxCat, es va obrir a pactar la data dels comicis amb ERC. De la mateixa manera, el conseller d’Interior, Miquel Buch, també de JxCat, va lamentar que Junqueras parli ara d’eleccions perquè “hi ha gent que s’està morint”. “S’ha equivocat”, va concloure.

D’altra banda, el líder d’ERC també va instar el cap de l’Executiu central, Pedro Sánchez, a elegir entre els republicans i els seus socis d’investidura o Ciutadans, i va criticar el pacte amb la formació taronja per prorrogar una altra vegada l’estat d’alarma. La vicepresidenta primera, Carmen Calvo, li va replicar que les seues “aliances” són les mateixes.

Junqueras, que treballarà a l’arxiu del monestir de Poblet, i Forcadell, que farà voluntariat, sortiran dotze hores al dia. Romeva, per la seua part, estarà fora de la presó deu hores.

El líder d’ERC, Romeva i Forcadell sortiran més hores de la presó Les juntes de tractament de les presons de Lledoners i de Mas d’Enric van acordar ahir ampliar les hores en les quals el líder d’ERC, Oriol Junqueras, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i Raül Romeva, conseller d’Exteriors al Govern de Carles Puigdemont, podran sortir de la presó en aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari.

tracking