SEGRE

EUA

Trump declara el Covid-19 pitjor que Pearl Harbor i torna a atacar la Xina

El país supera els 74.000 morts i la crisi ja ha destruït 33,7 milions de llocs de treball || El president dóna negatiu després del contagi d’un assistent personal

El president dels EUA, Donald Trump, va donar negatiu en una nova prova de coronavirus.

El president dels EUA, Donald Trump, va donar negatiu en una nova prova de coronavirus.EFE/EPA/DOUG MILLS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va tornar a insistir ahir que la Xina podria haver aturat la pandèmia del coronavirus, i va afirmar que el Covid-19 és “pitjor que Pearl Harbor” i “pitjor que l’11-S”. “I no hauria d’haver passat mai. Podria haver-se aturat a la font. Podria haver-se aturat a la Xina. Podria haver-se aturat de forma correcta a la font. I no ho va fer”, va indicar Trump des del Despatx Oval. En aquest sentit, Trump, que va incidir que “mai hi ha hagut un atac com aquest”, va qualificar el brot com “el pitjor atac” que ha patit el país nord-americà.

En l’ofensiva militar sorpresa que va efectuar el Japó contra la base naval dels Estats Units a Pearl Harbor, Hawaii, el 1941 van morir més de 2.000 nord-americans, i als atemptats de l’11 de setembre del 2001 hi va haver gairebé 3.000 víctimes mortals.

Fins al moment, la pandèmia del coronavirus ja ha deixat més de 74.000 defuncions i 1.233.000 casos confirmats al país, d’acord amb el recompte independent de la Universitat Johns Hopkins.

Durant els últims dies, Trump i el secretari d’Estat dels Estats Units, Mike Pompeo, han endurit el discurs respecte a la Xina en el context de la pandèmia del Covid-19, a l’assegurar que es va produir en un laboratori a la ciutat xinesa de Wuhan, origen del coronavirus.

D’altra banda, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i el mateix epidemiòleg Anthony Fauci, que coordina la resposta mèdica davant la pandèmia al país, creuen que tot indica que l’origen és “natural”.

Per la seua part, Trump ha tornat a donar negatiu al test de coronavirus després que un dels seus assistents personals que treballen amb ell donés positiu, va informar ahir la Casa Blanca.

La crisi del coronavirus ha destruït 3,2 milions més de llocs de treball als Estats Units en una setmana. Durant les últimes vuit setmanes, el total ha estat de 33,7 milions.

tracking