SEGRE

CATALUNYAESPANYA

Simón demana responsabilitat mentre repunten els contagis i les defuncions

Passejos a les platges de Barcelona en el primer dia d’obertura.

Passejos a les platges de Barcelona en el primer dia d’obertura.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va fer ahir una crida a la responsabilitat i va instar a complir les restriccions imposades per frenar l’avanç del coronavirus perquè “no podem permetre que uns quants tirin per terra l’esforç que hem fet entre tots”.

Altrament, va advertir, serà necessari prolongar el confinament “més del que desitgem”. “Demanaria a tota la població de tots els grups socials, de totes les edats, a qualsevol persona, que entenguin el que ens juguem tots pel mal comportament d’alguns”, va afegir Simón.

I és que ahir van augmentar lleugerament les xifres de nous casos i de víctimes mortals per coronavirus al conjunt de l’Estat. Segons el balanç que va oferir el ministeri de Sanitat, van perdre la vida 229 persones, i el dia anterior havien estat 213. De fet, va ser la tercera jornada consecutiva en què les defuncions es van mantenir per sobre dels 200. En total, a Espanya han mort 26.299 persones per coronavirus. Respecte als nous casos, n’hi va haver 1.095. El dia anterior havien estat 754. D’aquesta manera, des de l’inici de la pandèmia, a Espanya s’han confirmat 222.857 contagis. D’altra banda, a Catalunya, Salut va confirmar 397 nous casos i 35 òbits més, amb la qual cosa els infectats sumen 60.404 i hi ha hagut 11.050 defuncions. D’aquests, un total de 7.028 en hospitals.

tracking