SEGRE

ESNOTICIA

El Govern celebra que l'Estat segueixi el pla de desescalada per zones

Budó diu que es mostren satisfets i que “les decisions consensuades són més útils que la imposició” || Interior estudia reformular les franges horàries

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó.

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó.GENERALITAT DE CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va afirmar ahir que l’Executiu català està “satisfet” que el ministeri de Sanitat accepti desconfinar Catalunya per regions sanitàries i no per províncies. La també portaveu del Govern va remarcar que les decisions consensuades “són més útils que la imposició” i espera que continuï sent així. Va afegir que la decisió de Sanitat és l’encertada i va reiterar que les propostes de la Generalitat parteixen sempre de criteris científics, a més que “ningú coneix millor” que el Govern català la situació a Catalunya.

Malgrat aquest atansament de postures, Budó va reclamar de nou que es tornin les competències per afrontar “amb totes les eines necessàries” el desconfinament. “Des del primer dia hem demanat col·laboració, respecte i lleialtat entre institucions. Ho vam fer durant el confinament i també ara en la desescalada”, va afegir la consellera.

La Generalitat va reclamar de nou al Govern que es tornin les competències autonòmiques

Paral·lelament, el conseller d’Interior, Miquel Buch, va acusar el Govern central d’estar actuant amb poc “sentit comú” en les decisions que està prenent en la desescalada del confinament pel coronavirus, perquè ha considerat que es contradiu en les directrius. “Catalunya va proposar franges. Madrid va dir que no. Després va dir que sí”, va dir conseller en una entrevista a RAC1 ahir, i va avisar que quan la Generalitat tingui la capacitat per canviar les franges horàries de sortida de població al carrer, ho estudiaran i s’actuarà. En aquest sentit, Buch va donar a entendre que es podria modificar la franja destinada als nens, perquè “no pot ser que es recomani en una primavera i estiu normals evitar prendre el sol o anar pel carrer” durant les hores de més calor i que part de la franja dels menors sigui en aquelles hores, que va de les 12 a les 19 hores.

D’altra banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, demanarà avui un ajut econòmic per als pares que no puguin anar a treballar perquè s’han d’encarregar de la cura dels seus fills i no tenen ningú que se’n pugui fer càrrec.

Controls per no creuar de zones en diferents fases Buch va garantir ahir que els Mossos d’Esquadra faran “controls aleatoris” per evitar desplaçaments de municipis en fase 0 a les zones en fase 1: Pirineu-Aran, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. Hi haurà “controls aleatoris” a les vies “més importants i, fins i tot, a les vies secundàries de més ús”.

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó.

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó.GENERALITAT DE CATALUNYA

tracking