SEGRE

MÓN

El Regne Unit vol posar en quarantena els turistes

Els nouvinguts hauran d’autoaïllar-se durant dos setmanes || El govern britànic anunciarà avui el pla de desescalada

Moltes persones van sortir ahir a gaudir del sol sense respectar les restriccions al Regne Unit.

Moltes persones van sortir ahir a gaudir del sol sense respectar les restriccions al Regne Unit.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Regne Unit podria imposar una quarantena de catorze dies a tots els viatgers que arribin al país, segons va avançar ahir el rotatiu The Times. La mesura, que previsiblement anunciarà el primer ministre britànic, Boris Johnson, avui a la presentació del pla de desescalada, s’aplicaria a partir del mes de juny, atès que ja va avançar que no inclourà canvis radicals a curt termini.

Segons el rotatiu, l’Executiu demanarà a tothom que arribi als aeroports o ports nacionals des de qualsevol país menys la veïna Irlanda, inclosos els britànics que tornin d’un viatge a l’estranger, que declarin un domicili en el qual hauran de passar la quarantena aïllats, i preveu multes de fins a 1.143 euros o fins i tot deportacions per a tot aquell que la incompleixi. La possible aplicació d’aquesta mesura ha provocat polèmica ja que fins a la data tothom que arribava al Regne Unit ha pogut entrar al país sense un control de temperatura o el requisit d’autoaïllament. La proposta tampoc va ser ben rebuda per les companyies aèries, que al·leguen que pot tenir un “efecte devastador” al sector.

A més de la proposta de quarantena, Johnson també podria autoritzar avui la reobertura dels centres de jardineria i més flexibilitat en l’exercici diari, i per la seua part el diari The Telegraph va anticipar que recomanarà l’ús de mascaretes quan es retorni a la feina, per a la qual cosa incentivarà l’ús de la bicicleta. El Regne Unit, el país europeu més afectat per la pandèmia, ja suma 31.587 morts, mentre que el nombre d’infectats supera els 210.000. A nivell mundial, el coronavirus ja ha deixat prop de 276.000 defuncions i gairebé quatre milions d’infectats.

tracking