SEGRE

ESNOTICIA

Catalunya insisteix a reclamar que l'ús de mascaretes sigui obligatori

El Govern rebutja modificar els criteris de repartiment dels ajuts a la reconstrucció

Esportistes a la platja de Barcelona després de l’autorització per al seu ús en temps limitat.

Esportistes a la platja de Barcelona després de l’autorització per al seu ús en temps limitat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va insistir ahir en la reclamació que l’ús de la mascareta sigui obligatori als espais públics per prevenir nous contagis per coronavirus i no només als transports públics. Aquesta va ser una de les reclamacions que el president de la Generalitat, Quim Torra, va fer arribar al Govern central. Així mateix, la Generalitat va avançar que estudiarà la possibilitat de modificar les franges horàries a les diferents regions sanitàries de Catalunya per evitar que els nens estiguin exposats a les hores de més insolació, encara que des de Protecció Civil es va explicar que “hi ha un escàs marge de maniobra” al poder moure només dos hores cada franja. Tanmateix, aquesta possibilitat s’estudiarà.

D’altra banda, el president de la Generalitat va demanar ahir que no es modifiquin els criteris de repartiment dels 16.000 milions del fons de reconstrucció autonòmica. Torra va manifestar que espera que el Govern no canviï la manera de repartir-los davant de les queixes d’alguns territoris. En aquest sentit, la ministra d’Hisenda i portaveu del govern central, Maria Jesús Montero, va avançar fa una setmana que aquest fons es distribuiria entre les comunitats en funció de “paràmetres objectius basats en les despeses ocasionades pel Covid-19” d’acord amb la informació que remetessin els territoris. Torra va assegurar que “aquest repartiment ens va semblar que tenia un sentit, i avui hem sentit altres comunitats que es queixaven: no sabem quina actitud prendrà el Govern però esperem que sigui la que ja se’ns va comunicar”. Andalusia i País Valencià van demanar que la població tingui més pes a l’hora de distribuir els diners entre les regions, i les Balears va reclamar que es ponderi “la caiguda dels ingressos a cada un dels territoris”.

Les autonomies rebran al juliol els primers 6.000 milions El president del Govern Pedro Sánchez va anunciar ahir a les autonomies que rebran al juliol els primers 6.000 milions del fons de reconstrucció. El segon i tercer tram, de 4.000 i 1.000 milions, es pagarà al novembre i Sánchez no va anunciar dates per als últims 5.000 milions, segons La Vanguardia. Val a recordar que el Govern va anunciar fa una setmana que 10.000 milions serien per cobrir despeses sanitàries, 1.000 milions per a despesa social que es repartiran per criteris poblacionals i uns altres 5.000 per pal·liar la reducció de recursos de les comunitats.

tracking