SEGRE

ESPANYA

Les morts descendeixen a 143, la xifra més baixa des del 18 de març

Ahir es van registrar 621 casos i 2.214 altes hospitalàries, que ascendeixen a les 136.166 || Simón demana a la ciutadania actuar responsablement en la desescalada

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ahir.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les morts diàries per coronavirus van descendir ahir al registrar-se’n 143 en les últimes vint-i-quatre hores, la xifra més baixa des del passat 18 de març, quan se’n van comptabilitzar 107. Així ho va assegurar el ministeri de Sanitat, i va aunciar que la xifra total de defuncions a Espanya arriba a les 26.621. A més, es van registrar 621 casos positius diagnosticats per PCR en les últimes 24 hores, cosa que eleva a 224.390 el nombre total de contagiats. La suma de professionals sanitaris amb positiu ahir, notificats al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries per les comunitats autònomes, és de 48.046. Pel que fa al nombre de casos que han necessitat hospitalització, ascendeixen a 122.730, al registrar-se 465 hospitalitzats en 24 hores; i els ingressats a l’UCI a 11.328, dada que en suposa 36 més que dissabte. Quant a les altes hospitalàries, ahir es van comptabilitzar 2.214 més, per la qual cosa els recuperats ascendeixen fins als 136.166.

Paral·lelament, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va admetre que no es poden regular tots els comportaments i que, per això, els ciutadans han d’aplicar la “responsabilitat personal” i no fer aquelles coses que, encara que no estiguin prohibides expressament, poden suposar un risc. “Hem d’apel·lar a la responsabilitat personal, el que no està prohibit mai ha dit ningú que no es pugui fer, però no s’ha de fer si suposa un risc”, va assegurar Simón. En aquesta línia, va defensar que el principi de la prudència sigui el que guiï tot el procés de la desescalada, sobretot a mesura que es vagi avançant en les fases. Així, ha demanat que es mantinguin les mesures de protecció individual, tant per no córrer riscos personals com per garantir que no es contagia grups vulnerables. També va justificar mantenir les franges horàries per a les sortides dels diferents col·lectius a la fase 1, amb l’objectiu de “reduir el risc de contacte entre els joves i els vulnerables”.

tracking