SEGRE

ESNOTICIA

Pols de Madrid, València i Andalusia per avançar a la fase 1 de desescalada

Titllen de “greuge” la decisió de l’Executiu

Aglomeracions ahir en zones per als vianants de Madrid.

Aglomeracions ahir en zones per als vianants de Madrid.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos governs autonòmics critiquen amb duresa el ministeri de Sanitat des que divendres va anunciar que només un 51% de la població passarà avui a la fase 1 de la desescalada per la crisi del coronavirus, cosa que permetrà més llibertat de moviment. El més crític és el president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, que ahir va demanar a Pedro Sánchez que es revisi “de manera immediata” la situació de les províncies de Màlaga i Granada, que van quedar a la fase 0, la qual cosa considera “un greuge evident”. Després de recordar que el turisme representa en aquesta comunitat autònoma el 12% de l’economia i el 13% de l’ocupació, el president andalús va assegurar que “si no compleixen els requisits jo seria el primer a dir-ho perquè el primer és la salut, però si ho fan i veig que a Biscaia o Navarra, amb més taxa de contagi, sí que es permet avançar, he de presentar la meua queixa”.

Per la seua part, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va demanar al Govern central passar a la següent fase de desconfinament per reactivar l’economia d’una regió que concentra el 60 per cent de les grans empreses i que és el “motor econòmic perquè tots els altres continuïn funcionant”.

Presidents autonòmics es van reunir ahir amb Sánchez per mostrar la seua postura sobre el desconfinament

També es va mostrar decebut durant la reunió telemàtica amb Sánchez Ximo Puig, que va dir que el País Valencià no ha passat en el seu conjunt a la fase 1 perquè “han canviat la regles de joc a mig partit”.

En aquesta línia, Puig també va afirmar que, encara que no buscarà la confrontació, “lleialtat no és submissió”, per aquest motiu sol·licita que es tornin a estudiar el cas per mirar de revertir al més aviat possible la decisió adoptada.

tracking