SEGRE

ALEMANYA

Protestes a Alemanya contra la imposició de restriccions

Alguns detinguts malgrat que no es van dissoldre les concentracions

Policies alemanys vigilen alguns manifestants que protestaven contra les restriccions.

Policies alemanys vigilen alguns manifestants que protestaven contra les restriccions.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 3.000 persones es van concentrar pels carrers de Munic, moltes d’elles descuidant la distància de seguretat, en protesta per les restriccions imposades a Alemanya i a la regió de Baviera per evitar contagis amb coronavirus. Un portaveu de la policia de la capital bavaresa va explicar que els organitzadors havien presentat una sol·licitud per manifestar-se però només per a vuitanta persones, i va afegir que volien reunir-se en públic per advocar per la protecció dels drets civils.

Els manifestants van acusar les autoritats de l’àmbit polític i també els metges de generar pànic i de retallar els drets bàsics de la població. El portaveu va afegir que la policia va provar mitjançant altaveus d’instar els manifestants a respectar les mesures de prevenció, però va desistir de dissoldre la protesta, encara que hi va haver algunes detencions.

Per la seua banda, les autoritats sanitàries alemanyes van confirmar ahir vint-i-sis morts per coronavirus durant les últimes vint-i-quatre hores al país –la xifra més baixa des del març en aquest apartat–, encara que el nombre total de contagis s’aproxima als 170.000 i les defuncions s’atansen a les 7.400.

tracking