SEGRE

Albiol recupera l'alcaldia de Badalona després de no prosperar el pacte PSC-Guanyem

Albiol recupera l'alcaldia de Badalona després de no prosperar el pacte PSC-Guanyem

Albiol recupera l'alcaldia de Badalona després de no prosperar el pacte PSC-GuanyemACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PP de Badalona, Xavier García Albiol, ha recuperat l’alcaldia de la ciutat després de fracassar les negociacions entre Guanyem Badalona en Comú i el PSC, el pacte del qual per repartir-se el càrrec amb el suport de totes les formacions d’esquerra finalment no ha prosperat.

Albiol torna al capdavant del consistori, que va comandar entre 2011 i 2015, després d’haver guanyat les últimes tres eleccions municipals i haver perdut el timó del consistori primer en mans de Dolors Sabater (Guanyem) i després del socialista Álex Pastor, la dimissió del qual per haver estat detingut en conduir ebri en ple confinament ha abocat a aquesta nova investidura.

La negativa de Guanyem a l’oferta que ahir el PSC va posar sobre la taula per alternar-se un any i mig al capdavant de l’alcaldia, que ha estat subscrita per totes les forces progressistes del ple, ha permès que Albiol, que va encapçalar la llista més votada, torni a aconseguir la vara d’alcalde del quart municipi més poblat de Catalunya.

Amb onze vots, els del seu partit, Albiol ha estat nomenat alcalde de Badalona en segona volta després que cap dels candidats no aconseguís la majoria necessària de 14 regidors en una votació en la qual Sabater ha obtingut deu suports –els de Guanyem, ERC, els comuns i JxCat– i el socialista Rubén Guijarro, els sis de la seua formació.

Albiol ha pres possessió del càrrec visiblement emocionat, amb llàgrimes als ulls i la veu trencada i, com ja va fer la primera vegada que va accedir a l’Executiu, ha tornat a besar la vara d’alcalde, un gest que ha sorprès alguns dels edils presents en el context de les restriccions derivades de l’emergència sanitària del coronavirus.

De fet, la pandèmia ha obligat a celebrar aquesta sessió a l’auditori del Badalona Centro Internacional de Negocios (BCIN), un espai més gran que la sala de plens de l’Ajuntament perquè els regidors, la majoria dels quals portaven màscara i guants, poguessin mantenir les distàncies de seguretat.

Albiol ha reivindicat la seua candidatura com un projecte "de tots els veïns" i no només "els del PP o els que se senten identificats ideològicament amb la proposta" dels populars.

Per això, ha promès que buscarà "grans consensos" amb totes les forces polítiques, més enllà del color de les seues sigles, i que governarà per a tothom perquè, ha dit, "sóc més militant de Badalona que del meu partit".

"No utilitzaré l’Ajuntament en favor de cap interès partidista o ideològic. Treballarem exclusivament per i per als veïns de Badalona, sense sectarismes ni companyonatges de cap tipus," ha recalcat abans de demanar als líders de l’oposició el seu suport per abordar els desafiaments de la ciutat: "No els demano un xec en blanc".

tracking