SEGRE

ESNOTICIA

Madrid diu que està preparada per avançar en el desconfinament

Aguado, Ruiz Escudero i Ayuso guarden un minut de silenci.

Aguado, Ruiz Escudero i Ayuso guarden un minut de silenci.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comunitat de Madrid va remetre ahir al ministeri de Sanitat una petició per passar a la fase 1 del pla de desconfinament dilluns. El conseller regional de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, va afirmar que “la Comunitat està preparada per avançar en el desconfinament” i va advertir que “no s’entendria” que el Govern central els deixés una setmana més en la fase 0.

No obstant, el vicepresident madrileny, Ignacio Aguado, va apostar per adaptar la fase 1 a la “realitat” madrilenya. “Busquem que el desconfinament sigui al més proper a la realitat econòmica i social de la nostra regió, sempre que es garanteixin una sèrie de compromisos i de regles de seguretat i distanciament social”, va indicar el dirigent taronja, que va afegir que “no hi ha cap justificació” perquè Madrid no passi de fase.

La mateixa presidenta regional, Isabel Díaz-Ayuso, ja va subratllar dimarts que la Comunitat madrilenya no ha de romandre en la fase 0. En aquest sentit, va afirmar que les fases de la desescalada “no estan ben dissenyades” i va advocar per un “debat sa sobre què s’ha fet bé i què s’ha fet malament”.

tracking