SEGRE

Espanya prorroga fins el 15 de juny la restricció de viatges no imprescindibles a països de la UE

Control transfronterer de la Policia Nacional a la frontera hispanolusitana a Fes d'Abaixo (Verín).

Control transfronterer de la Policia Nacional a la frontera hispanolusitana a Fes d'Abaixo (Verín).

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Butlletí Oficial de l’Estat publica aquest divendres la pròrroga fins el 15 de juny de les restriccions i controls sobre els viatges no imprescindibles a Espanya des de països integrants de la Unió Europea i altres associats a l’espai Schengen amb motiu de la crisi del coronavirus. Aquestes restriccions i controls excepcionals van ser acordats el març a través d’un codi de normes de la UE per a l’encreuament de persones per les fronteres, i posteriorment la Comissió Europea va recomanar la pròrroga fins el 15 de juny en una comunicació del 8 de maig.

La nova ordre del Ministeri de l’Interior publicada al BOE porta les limitacions a la mobilitat transfronterera acordades al març pel Consell Europeu més enllà del període de la quarta pròrroga de l’estat d’alarma, que conclou el 24 de maig.

Els socis de la UE van deixar al marge d’aquestes limitacions els ciutadans de països de la UE o residents de llarga durada, així com el personal diplomàtic.

Per regla general, podran entrar a Espanya només els ciutadans espanyols, els residents habituals a Espanya i els residents en altres estats de la UE o de l’espai Schengen que es dirigeixin al seu lloc de residència. També podran traspassar la frontera els treballadors transfronterers, professionals sanitaris o de la cura de majors que es dirigeixin a exercir la seua activitat i les persones que acreditin documentalment "motius de força major o situació de necessitat" o motius humanitaris.

L’ordre estableix que serà procedent denegar l’entrada per motius d’ordre públic o salut pública als ciutadans de la Unió i els seus familiars que no estiguin registrats com a residents en Espanya o no es dirigeixin directament al seu lloc de residència en cap altre estat de la UE, associat a l’espai Schengen o Andorra.

També es podrà denegar l’entrada al cònjuge o parella d’un ciutadà espanyol i els seus ascendents i descendents al seu càrrec que no viatgin amb aquest o per reunir-se amb aquest.

L’ordre entrarà en vigor aquest mateix dissabte 16 de maig i tindrà vigència fins la mitjanit del 15 de juny.

tracking