SEGRE

PROCÉS JUSTÍCIA

El Govern demana a Brussel·les que revisi la presó preventiva i la sedició

El jutjat de vigilància penitenciària autoritza que Forn surti a treballar || Fiscalia de Lleida, de la qual depèn la presó de Tarragona, recorre el permís a Forcadell

Carme Forcadell va reprendre dimecres les sortides de la presó per cuidar la seua mare.

Carme Forcadell va reprendre dimecres les sortides de la presó per cuidar la seua mare.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha proposat a la Comissió Europea que revisi la regulació de la presó preventiva a Espanya i la revisió o eliminació del delicte de sedició en el Codi Penal. En el marc de la consulta de l’Executiu europeu per elaborar el seu informe anual sobre l’estat de dret, el Govern, a través de l’Oficina de Drets Civil i Polítics, recomana comprovar que a Espanya no s’utilitza la presó preventiva “amb intencions punitives o per impedir l’exercici dels drets polítics reconeguts”. Així mateix, també proposa que es modifiqui el sistema d’elecció del poder judicial per garantir-ne la “pluralitat” i que les institucions europees facin una auditoria “exhaustiva” sobre la “imparcialitat” i la “neutralitat política” en el sistema judicial espanyol.

A part del Govern, en la consulta també han participat entitats catalanes com per exemple l’Oficina Antifrau de Catalunya, que va proposar incrementar la prevenció i el control de la corrupció.

La Fiscalia de Lleida, de la qual depèn la presó de Tarragona, ha recorregut el permís a Forcadell

D’altra banda, el jutjat de vigilància penitenciària va autoritzar ahir l’aplicació de l’article 100.2 del Reglament Penitenciari a l’exconseller Joaquim Forn, condemnat a 10 anys i mig de presó per sedició pel procés, malgrat l’oposició de la Fiscalia.

La junta de tractament de la presó de Lledoners va acordar al febrer que pogués sortir a treballar dotze hores i mitja els dies laborals en el departament legal de Mediapro.

La magistrada argumenta per a aquesta decisió que Forn té un “risc baix” de reincidència delictiva i que ha seguit els programes de tractament i la presó. En el seu escrit la jutge també assenyala que l’exconseller “reconeix els fets provats en la sentència, és sensible a les conseqüències negatives de la seua conducta i assumeix la responsabilitat de les seues accions”. Contra aquesta decisió es pot presentar recurs davant de l’Audiència de Barcelona.

D’altra banda, la Fiscalia de Lleida ha recorregut la decisió del jutjat de Vigilància Penitenciària lleidatà –del qual depèn la presó de Tarragona– de concedir un permís perquè l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell pugui fer voluntariat i cuidar la seua mare.

El jutjat de Vigilància Penitenciària número 3, amb seu a Lleida, va decidir concedir-li el permís argumentant, entre altres raons, l’actitud modèlica de Forcadell a la presó, on ajuda internes, i el gairebé nul risc de fuga.

tracking