SEGRE

Aragonès demana concreció al PSOE perquè ERC passi del 'no' a l'abstenció

El vicepresident del Govern, Pere Aragonés.

Aragonès demana concreció al PSOE perquè ERC passi del 'no' a l'abstencióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident del Govern i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha demanat aquest dimarts "concreció" al PSOE en la negociació que ambdós partits duen a terme perquè Esquerra pugui passar del 'no' a la pròrroga de l’estat d’alarma a l’abstenció. En declaracions a TV3, Aragonès ha explicat que "estem lluny encara" d’assolir un acord, perquè "en termes genèrics ens diuen que sí que" poden acceptar les tres condicions que demana el seu partit, però cal veure com el concretem".

ERC, ha indicat, "vol veure la lletra petita" i "com queda en el BOE", perquè, per exemple, en la qüestió de permetre els ajuntaments que utilitzin el seu superàvit per destinar-lo a mesures de suport als ciutadans, "fa un mes que ens van dir que estan d’acord, però encara no l’hem vist aprovat".

Sobre la devolució de les competències a la Generalitat, ha insistit que "una única autoritat manant sobretot no és la solució" i, "mentre continuï la recentralització, ERC no pot donar" suport al decret. "Ha de decidir qui té la informació necessària per a això", ha apuntat, "i facilitar la informació perquè un altre decideixi no és cogovernança, ara no estem decidint conjuntament".

En aquest sentit, ha dit tenir la sensació que "és com haver de passar un examen cada divendres", però en tot cas, ha reconegut que "la negociació està oberta", i que ha tingut l’ocasió de parlar diverses vegades amb el president del Govern, Pedro Sánchez, durant les últimes setmanes. Ha alertat el PSOE que "si vol iniciar una etapa amb Ciutadans (Cs) s’equivoca, perquè és incoherent que un govern progressista tingui el suport d’un partit neoliberal".

A més, ha afegit Aragonès, "és incompatible una visió descentralitzada de l’Estat amb la que té Ciutadans".

Sobre les declaracions d’ahir del governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández, en el sentit de recomanar un ajustament fiscal, s’ha mostrat "absolutament contrari" perquè ajustar la despesa en un moment de forta recessió "aprofundeix en les desigualtats socials". "Ens enfrontem a una certa dimensió desconeguda respecte a les conseqüències econòmiques de la pandèmia –ha dit–, però jo crec que cal fer el contrari del que es va fer en l’anterior crisi econòmica, ara no és el moment d’ajustar la despesa".

tracking