SEGRE

França proposa una quarantena voluntària per a viatgers des de fora de la UE

França proposa una quarantena voluntària per a viatgers des de fora de la UE

França proposa una quarantena voluntària per a viatgers des de fora de la UEEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França disposarà a partir d'aquest dimecres una "quarantena voluntària" de 14 dies per als viatgers que arribin al país des de fora de la Unió Europea (UE), va anunciar aquest dimarts el ministre francès d’Afers Exteriors, Jean-Yves Le Drian. Tanmateix, el cap de la diplomàcia gal·la va recordar que les fronteres exteriors de la UE ara mateix es troben tancades, per la qual cosa la disposició afectarà sobretot ciutadans francesos i residents en França que vulguin tornar al país a partir de demà.

En una entrevista amb el canal informatiu "LCI", va assenyalar que, gràcies a la col·laboració amb 140 països, França ha permès la tornada de 186.000 ciutadans que es trobaven a l’estranger des del començament de l’epidèmia.

Le Drian va insistir que les fronteres dins de l’espai europeu no s’han tancat, sinó que s’han instaurat controls que aniran sent "cada vegada més flexibles".

El ministre va afegir que a partir del 15 de juny, si es manté la millora de les condicions sanitàries i la pandèmia no rebrota, hi podrà haver un aixecament general de les restriccions als viatges dins de l’espai europeu, encara que totes les mesures hauran de ser "coordinades" i adoptades recíprocament. La setmana passada, França va anunciar l’adopció d’una quarantena per als viatgers procedents d’Espanya en reciprocitat a aquesta mesura presa per les autoritats espanyoles.

tracking