SEGRE

POLÍTICA CATALANA

JxCat demana reprovar Sánchez i Tardà ho veu hipòcrita pel pacte a Barcelona

Imatge de Junqueras el passat 3 de març a la Universitat de Vic.

Imatge de Junqueras el passat 3 de març a la Universitat de Vic.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu adjunta de JxCat al Parlament, Gemma Geis, va explicar ahir que proposaran reprovar al Parlament Felip VI, el president del Govern, Pedro Sánchez, i el seu antecessor, Mariano Rajoy, pel seu paper durant l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya, entre el 27 d’octubre del 2017 fins al juny del 2018. Així ho recullen en les conclusions de la comissió d’investigació del 155, on afegeixen la seua voluntat de reprovar també tots els membres de l’Executiu de Rajoy; el llavors delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, i l’exlíder de Cs, Albert Rivera. “El 155 va ser un cop d’Estat sense precedents en el marc de la UE contra la voluntat majoritària del poble català d’exercir el dret a l’autodeterminació”, va lamentar Geis.

L’exdiputat d’ERC Joan Tardà va acusar JxCat d’actuar amb “hipocresia i demagògia” per demanar la reprovació de membres del PSOE quan tenen un pacte amb els socialistes a la Diputació de Barcelona, i de tenir com a únic objectiu debilitar els republicans.

Per la seua part, l’exvicepresident del Govern i líder d’ERC, Oriol Junqueras, va sortir ahir de la presó per anar a treballar la Universitat de Vic, com ja havia fet abans del confinament.

tracking