SEGRE

ESNOTICIA

Mascaretes obligatòries als carrers on no es pugui guardar la distància

I en els espais tancats, arran de l'acord entre el ministeri de Sanitat i les comunitats

Un home protegit amb una mascareta, ahir, en un carrer de Madrid.

Un home protegit amb una mascareta, ahir, en un carrer de Madrid.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes van acordar ahir que l’ús de mascaretes sigui obligatori a la via pública i en espais tancats quan no es pugui garantir el compliment de la distància mínima de seguretat entre persones, fixada en dos metres. A més, continuaran sent obligatòries per als usuaris del transport públic. Així ho van pactar durant la reunió Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. Ara, perquè aquesta nova mesura de contenció contra el coronavirus entri en vigor, falta que el departament que encapçala Salvador Illa publiqui una ordre ministerial, que es preveu que passi en els propers dies. Amb tot, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va advertir la setmana passada que hi ha col·lectius que no poden portar la màscara de forma prolongada.

Un altre dels acords que es van assolir a la reunió va ser que, pel que fa als trams horaris, a la fase 2 desapareixeran i seran les autonomies les que proposaran que es respecti de forma específica el que està establert per a persones grans i amb discapacitat.

També seran els executius regionals els que fixaran el nombre màxim de persones autoritzades en actes culturals a l’aire lliure. Pel que fa a la reobertura de les platges, el ministeri de Sanitat va indicar que aquesta qüestió s’abordarà en reunions bilaterals amb les comunitats afectades.

tracking