SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Budó insisteix a ERC que “no és el moment” per convocar eleccions

“Un Govern en funcions no pot afrontar la crisi sanitària de manera eficaç”, adverteix || Preveu modificar els Pressupostos i s'obre a rebaixes salarials

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ahir en roda de premsa després del Consell Executiu.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ahir en roda de premsa després del Consell Executiu.JORDI BEDMAR / PRESIDENCIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, va manifestar ahir que respecta que ERC demani la convocatòria d’eleccions a Catalunya, però va insistir que ara “no és el moment” perquè estan concentrats a afrontar la crisi sanitària del coronavirus, que preveu que sigui també econòmica i social. “Respecto les opinions de les formacions polítiques, però com a Govern estem concentrats a donar resposta a la crisi sanitària”, va subratllar en roda de premsa telemàtica posterior al Consell Executiu. Segons Budó, la gestió de la crisi sanitària requereix un Govern “fort, que no estigui en funcions”, per la qual cosa no es poden permetre ara un escenari electoral.

Davant de la convocatòria d’eleccions a Galícia i el País Basc, la també consellera de Presidència va recordar que en aquestes dos comunitats era “obligatori” perquè s’havia esgotat la legislatura, i que aquest no és el cas de Catalunya.

Budó creu que el pacte amb CatECP pel pressupost és un “bon exemple” del que “demana la ciutadania”

Sense voler entrar a valorar enquestes, va reivindicar el pacte del Govern amb CatECP per aprovar els Pressupostos del 2020: “Aquest pacte amb els comuns és un bon exemple del que demana la ciutadania, que siguem capaços d’arribar a acords.” “Som un Govern indepedendentista, no hi ha un escenari alternatiu. El que ens toca com a Govern és buscar aliances per avançar com a país”, va concloure la portaveu.

Va explicar que preveuen modificar els Pressupostos del 2020 a través de “mecanismes interns” de la Generalitat, cosa que no els obliga a passar pel Parlament, i es va obrir a rebaixes salarials d’alts càrrecs per afrontar la crisi sanitària del coronavirus.

De moment, les diferents conselleries estudien una reordenació de les prioritats tenint en compte que han valorat el cost de la pandèmia en 4.000 milions d’euros: “Necessitem 4.000 milions addicionals per afrontar la crisi sanitària.”

També va reclamar al Govern espanyol que concreti el compromís de repartir 16.000 milions d’euros a les comunitats, i esperen que permeti la flexibilització de l’objectiu de dèficit.

Després que el president del Parlament, Roger Torrent, hagi proposat als diputats renunciar a l’increment de sou de l’1,1 per cent previst, Meritxell Budó va assegurar que no n’han parlat, al preguntar-se-li sobre aquesta qüestió.

Tanmateix, va afegir que, en funció de les necessitats que es plantegin, prendran les decisions que considerin: “Tot està obert.”

tracking