SEGRE

POLÍTICA SOCIETAT

Els socialistes amplien l'avantatge davant un PP a la baixa, segons el CIS

El 48,4% d'espanyols no confien en la gestió del Govern central en la pandèmia || Tezanos esborra la pregunta del control de la informació contra els falsos rumors

Pedro Sánchez.

Pedro Sánchez.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Baròmetre d’Opinió del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) d’aquest mes de maig, el segon consecutiu centrat en la crisi del coronavirus, manté el PSOE al capdavant en estimació de vot, amb un suport del 31,1%, i fins i tot amplia el seu avantatge sobre el PP ja que assenyala una caiguda d’un punt dels populars, que ara estan en el 20,3%. Respecte a l’enquesta de l’abril, també baixen Vox, que registra un 11,3%, i Unides Podem, que passa a l’11,5%, mentre que puja Cs fins al 10,5%.

Quant als partits d’àmbit territorial, Esquerra s’anota un 2,9% i segueix al davant de Junts, que es queda en l’1,2%, i de la CUP, que marca un 0,7%. Per la seua part, el PNB apareix amb un 1,3 davant el 0,7% d’EH Bildu. La coalició de Més País amb Equo i Compromís es manté en l’1,4%.

Per motius sanitaris, en aquesta enquesta, com va ocórrer a l’abril, el CIS ha hagut de renunciar a les seues entrevistes personals en domicili i al seu lloc ha contractat una empresa externa per realitzar el treball de camp amb trucades. En total, s’ha preguntat a 3.800 ciutadans de 1.237 municipis de 50 províncies.

El president del Govern central i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, és l’únic líder polític que voreja l’aprovat al baròmetre del maig.

Quant a la pandèmia del Covid-19, més de la meitat dels espanyols, concretament el 56% són partidaris que el Govern central segueixi al capdavant de la gestió de la crisi, encara que hi ha un 36,6% que defensen la necessitat que el comandament passi a mans dels governs autonòmics. A més, el 48,4% dels enquestats tenen poca o cap confiança en la gestió que fa el Govern estatal davant de la pandèmia, un percentatge que supera el 46% que tenen molta o bastanta confiança.

D’altra banda, el CIS ha eliminat la polèmica pregunta de l’enquesta anterior sobre si els espanyols acceptarien la possibilitat de controlar o restringir la informació per evitar falsos rumors, una qüestió que va ser criticada per l’oposició i fins i tot des d’alguns sectors del PSOE.

D’altra banda, l’atur ha recuperat el lideratge de la llista de preocupacions dels espanyols, seguit en la segona posició per l’economia en general i desplaçant al tercer lloc de la taula el coronavirus.

Pedro Sánchez.

Pedro Sánchez.SEGRE

tracking