SEGRE

CATALUNYAESPANYA

Els municipis de la costa preparen a contrarellotge el retorn a les platges

L'ajuntament de Barcelona, davant de l'afluència massiva: “No podem posar portes al camp” || Detinguda a Sitges una banyista per haver agredit un policia

Desenes de persones a primera hora en una platja de Barcelona. Alguns prenen el sol tot i les normes.

Desenes de persones a primera hora en una platja de Barcelona. Alguns prenen el sol tot i les normes.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reobertura progressiva de les platges en el marc del pla de desescalada de les mesures contra el coronavirus genera problemes als municipis costaners, que treballen a contrarellotge per garantir el compliment de les normes de distanciament en aquests espais a fi de reduir el risc de contagis. En zones turístiques com Alacant, l’ajuntament de la ciutat treballa en un protocol conjuntament amb les localitats veïnes d’Elx i el Campello perquè les mesures siguin “al més homogènies possible”. “Les mesures sanitàries han de ser clares, i passen pel distanciament social i la neteja i la higiene”, va dir ahir la vicealcaldessa alacantina i edil de Turisme, Mari Carmen Sánchez.

Per la seua part, els municipis gallecs van descartar aplicar un sistema de cita prèvia per accedir a les platges i exploren altres iniciatives amb la Xunta. D’altra banda, el president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, es va comprometre a dotar els consistoris de la regió dels recursos humans i materials necessaris per garantir que les platges puguin obrir amb totes les garanties sanitàries.

Les platges de Barcelona, tancades des del març, s’omplen de persones en el primer dia de reobertura

A més, Barcelona va reobrir ahir les seues platges, tancades des del 14 de març, perquè els ciutadans hi passegessin. Milers de barcelonins van aprofitar l’ocasió i s’hi van produir algunes aglomeracions.

Així mateix, alguns ciutadans van incomplir les prohibicions i van prendre el sol i es van banyar malgrat que no està permès. En aquest sentit, el tinent d’alcalde de Seguretat de l’ajuntament de la ciutat, Albert Batlle, va assenyalar que “tenim la ciutat que tenim, 96 quilòmetres quadrats, 1,7 milions de persones, la temperatura puja i no podem posar portes al camp”.

D’altra banda, una dona va ser detinguda a Sitges després que agredís un dels agents de la Policia Local que la denunciaven per banyar-se al mar malgrat que continua prohibit. L’arrestada va argumentar que no coneixia les normes perquè no té televisió. Després, va bufetejar i va donar una puntada de peu a un dels agents.

En paral·lel, l’ajuntament de Tossa de Mar va anunciar que instal·larà termòmetres a la localitat per controlar la temperatura dels turistes.

Mentrestant, a Catalunya es van registrar ahir 281 nous casos i 23 morts més. D’aquesta forma, ja s’han infectat 63.259 persones i han mort 11.723. D’aquestes, 6.541 han estat en hospitals.

En el conjunt de l’Estat, hi va haver 95 morts i 416 nous positius. El total ascendeix a 27.888 morts i 232.555 casos. Malgrat el repunt en els casos i les defuncions, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va afirmar que a Espanya la reducció de la transmissió del virus està sent més ràpida que en altres estats. A més, va apuntar que els visons podrien ser el reservori natural del coronavirus.

tracking