SEGRE

El Govern espanyol no descarta una altra pròrroga si encara necessita restringir la mobilitat

Captura del senyal institucional del Palau de la Moncloa que mostra a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero i al ministre de sanitat, Salvador Illa, durant la roda de premsa.

Captura del senyal institucional del Palau de la Moncloa que mostra a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero i al ministre de sanitat, Salvador Illa, durant la roda de premsa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern espanyol, María Jesús Montero, ha assegurat aquest divendres que l’Executiu no descarta demanar una nova pròrroga de l’estat d’alarma si considera que encara necessita restringir la mobilitat de les persones més enllà del 7 de juny. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montero ha defensat que l’Executiu no renunciarà a la "responsabilitat" de protegir la salut de les persones i seguirà "al dictat" les instruccions de les autoritats sanitàries quan els periodistes han preguntat si es plantegen buscar una fórmula diferent, davant de la dificultat d’aconseguir suports a la pròrroga.

S’ha queixat, a més, la portaveu que els partits que formen la coalició de Govern espanyol s’han sentit sols en el seu intent de protegir la salut amb la pròrroga de l’estat d’alarma quan això, ha dit, era una "tasca col·lectiva", en la qual no han col·laborat ni el PP ni altres partits que no donaven suport a la pròrroga, encara que "creuaven els dits" perquè tirés endavant.

Montero ha confiat que, si és necessària una altra pròrroga, "els partits abandonin la seua lògica avantatgista", perquè, ha advertit, si hagués estat per ells, aquest dilluns els ciutadans haurien recuperat la seua mobilitat.

tracking