SEGRE

ESNOTICIA

El Govern de Sánchez situa al juliol el retorn del turisme estranger a Espanya

Fernando Simón adverteix que ni ell ni ningú pot garantir el risc zero de rebrots

L’aeroport de València va rebre ahir el primer avió de l’estranger que ha de guardar quarantena.

L’aeroport de València va rebre ahir el primer avió de l’estranger que ha de guardar quarantena.IVÁN TERRÓN / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta quarta del Govern central i responsable de la desescalada, Teresa Ribera, va situar ahir al juliol la tornada del turisme estranger a Espanya en condicions de seguretat i va advertir en una entrevista amb Efe que una prematura obertura massiva seria una “irresponsabilitat” que podria posar en risc la població espanyola. “Hem d’anar amb molt de compte sobre com la persona que ve no corre risc, perquè arriba a una destinació segura, i alhora no suposa un risc per a la població local. (...) La nostra idea és que puguem treballar sobre orígens i destinacions segures més aviat pensant en el mes de juliol que en el de juny”, va sostenir Ribera.

La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic va explicar que l’arribada de turistes estrangers “probablement vingui compassada amb la resta del procés de desescalada”. Això sí, va subratllar que els rebrots que s’han produït a la Xina, Corea del Sud i Singapur “van estar associats a la importació de casos” de l’exterior.

Sobre aquest assumpte, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), el doctor Fernando Simón, va advertir que cal ser prudents a l’afirmar que el turisme estranger podrà tornar al juliol i va voler deixar clar que ni ell ni ningú pot garantir que el risc sigui zero.

D’altra banda, el primer avió que arriba a València procedent de l’estranger, els viatgers del qual estan obligats a passar una quarantena, va aterrar ahir a l’aeroport de Manises, procedent de Zuric.

tracking