SEGRE

MÓN

Amèrica ja s'ha convertit en el focus mundial de la pandèmia

L'Amèrica Llatina supera els EUA i Europa en casos diaris de Covid-19|| El Brasil, amb més de 1.000 morts diaris, només està darrere dels Estats Units i Rússia

Imatge de les tasques de desinfecció en una favela, als afores de Rio de Janeiro.

Imatge de les tasques de desinfecció en una favela, als afores de Rio de Janeiro.ELLAN LUSTOSA /ZUMA WIRE/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El continent americà, amb 2,16 milions d’infeccions, és el focus mundial de la pandèmia del Covid-19, que ha superat els 5,1 milions de casos a nivell global, segons les dades recopilades per la Universitat Johns Hopkins, que també reporta més de 333.000 morts al món.

D’acord amb aquest recompte, els Estats Units es mantenen com el país més afectat per la pandèmia i sumen en les últimes 24 hores 25.300 casos més, la qual cosa eleva el total a 1,57 milions de persones infectades i 94.702 víctimes mortals.

Rússia segueix sent el segon país més afectat del món per nombre de casos, amb 317.554 positius i 3.099 finats.

El Brasil continua en la tercera posició després de sumar 18.500 positius en les últimes 24 hores, amb la qual cosa acumula 310.087 persones contagiades i 20.047 que han perdut la vida per coronavirus, amb 1.188 que bat el seu rècord diari de defuncions. Perú, dotzena, també va batre el seu rècord de contagis en un dia, comptabilitzant 4.700 casos, i eleva el balanç a 108.769 positius i 3.148 víctimes. En els últims tres dies, el país sud-americà ha sumat més de 13.500 positius.

D’altra banda, el president dels Estats Units, Donald Trump, va assegurar dijous durant una visita a una fàbrica de Ford a Michigan que no donarà a la premsa “el plaer” de veure’l amb mascareta, on s’ha ordenat a tots els empleats que les portin per protegir-se.

Trump, que continuarà prenent de forma preventiva hidroxicloroquina, un antipalúdic sense eficàcia demostrada contra el coronavirus, sí que va portar màscara blau marí i amb el segell presidencial durant la visita i un treballador va fer una fotografia del moment.

Imatge de les tasques de desinfecció en una favela, als afores de Rio de Janeiro.

Imatge de les tasques de desinfecció en una favela, als afores de Rio de Janeiro.ELLAN LUSTOSA /ZUMA WIRE/DPA

tracking