SEGRE

CATALUNYA

Barcelona i les àrees metropolitanes avancen de fase en la desescalada

Entren en la 1 i la Generalitat estudia com ampliar la mobilitat a la zona || Els territoris en fase 2 podran autoritzar el bany en platges i obrir al 30% les piscines

Desinfecció ahir a Montserrat, que no preveu reobrir fins que Barcelona entri en la fase 2.

Desinfecció ahir a Montserrat, que no preveu reobrir fins que Barcelona entri en la fase 2.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Barcelona i les regions sanitàries metropolitanes nord i sud entraran dilluns en la fase 1 del pla de desescalada de les restriccions contra el coronavirus. Així ho va anunciar ahir el ministeri de Sanitat, que va acceptar la petició de la Generalitat. Així mateix, Lleida, Catalunya Central, Girona, Alt Penedès i Garraf romandran una setmana mes en aquest estadi del desconfinament, mentre que el Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Alt Pirineu i Aran passen a la fase 2.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va aplaudir l’aval ministerial a la proposta catalana perquè “tots volem avançar, però també volem una mínima seguretat, per no fer passos enrere”. “Intentem fer les propostes adequades, mesurant els riscos”, va afegir, alhora que va anunciar que estudien “si és factible” ampliar la mobilitat entre la capital catalana i les regions metropolitanes les properes setmanes i en funció de l’evolució del virus. La mobilitat interprovincial en canvi, segons els plans de l’Executiu central, haurà d’esperar que acabi la fase 3.

Així, ni la província de Lleida podrà rebre per ara turistes forans ni els lleidatans desplaçar-se als municipis de la costa. I és que, als territoris que hagin passat a la fase 2, entre els quals es troben les dos regions sanitàries de la província de Tarragona, podran obrir les platges al bany i també les piscines, encara que aquestes amb un 30% d’aforament.

“L’ordre ministerial que contempla la fase 2 estableix unes mesures per a l’obertura de platges que han de complir-se. Si hi ha impossibilitat per adoptar aquestes mesures que figuren en l’ordre, les platges no poden utilitzar-se”, va advertir en aquest sentit el ministre de Sanitat, Salvador Illa.

D’altra banda, Catalunya va informar ahir de 23 morts i de 778 positius més. D’aquesta forma, s’han encomanat 64.037 persones i han mort 11.766. D’aquestes, 6.571 van perdre la vida en hospitals.

La conselleria de Salut va assegurar ahir que l’evolució del coronavirus a tot Catalunya és l’esperada i que no hi ha cap zona en la qual el desenvolupament de la pandèmia vagi pitjor del que s’havia previst. Replicava així al director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, que va dir hores abans estar “preocupat” per les dades enviades des de Catalunya.

Simón va apuntar que el problema en les dades remeses per la conselleria de Salut està “associat a una zona concreta” de Catalunya i no a tot el territori. “El problema d’ahir i el d’avui ens ha sorprès. Hem d’estar molt pendents del que succeeix, perquè no és fútil que no puguem saber què està realment passant ara mateix”, va remarcar. Tot i així, va reconèixer que la pandèmia a Catalunya ha estat tenint un “bon” comportament fins ara i que creu que es tracta d’un “problema puntual” amb les dades.

La xifra de morts a Catalunya que té el ministeri de Sanitat va passar dijous de 6.021 a 6.656, un augment de 635. La dada total de Salut és encara superior, ja que inclou xifres de funeràries. La conselleria atribuiria el desfasament a l’Agència de Salut Pública de la ciutat de Barcelona.

Desinfecció ahir a Montserrat, que no preveu reobrir fins que Barcelona entri en la fase 2.

Desinfecció ahir a Montserrat, que no preveu reobrir fins que Barcelona entri en la fase 2.ACN

tracking