SEGRE

PARTITS CORRUPCIÓ

El TS demana l'aval del Congrés per investigar Borràs per la via penal

Per presumptes delictes de prevaricació, frau a l'Administració, malversació i falsedat documental || Torra surt en defensa de l'exconsellera i diputada

Imatge de la portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs.

Imatge de la portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs.EFE/BALLESTEROS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sala Penal del Tribunal Suprem va acordar ahir tramitar suplicatori al Congrés dels Diputats per continuar el procediment penal contra la diputada de Junts per Catalunya (JxCat) Laura Borràs, contra qui va obrir una causa el mes de desembre passat per presumptes delictes de prevaricació, frau a l’administració, malversació de cabals públics i falsedat documental en l’etapa en què va ser directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Segons resa la instrucció realitzada, les irregularitats apareixen en divuit contractes d’aquesta organització, per valor de 259.863 euros, que van ser adjudicats al seu amic Isaías Herrero, que és igualment investigat per l’alt tribunal. No obstant, l’instructor detalla que la malversació està encara per quantificar.

A aquest efecte, el president de la Sala Segona (del Penal), Manuel Marchena, ha dirigit un ofici al president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, perquè traslladi el suplicatori per procedir contra Borràs a la presidenta del Congrés.

La investigació a Borràs naix de la instrucció que va obrir un jutjat de Manresa el 2017 contra Isaías Herrero per un presumpte delicte de falsificació de moneda al qual després es van sumar falsedat documental i tràfic de drogues. En el marc d’aquesta causa, els investigadors van analitzar les converses telefòniques de l’“amic” de Borràs de les quals es desprenia la necessitat de preparar unes factures.

El Congrés disposarà de poc més de dos mesos per decidir sobre el suplicatori de la portaveu de Junts al Congrés.

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, va defensar l’honestedat de Borràs, que l’“honra amb la seua amistat” i que “sempre estaré al seu costat”.

Així mateix, va advertir que no veu Unides Podem aguantant “gaire temps aquest pacte amb la dreta” al Govern.

Junqueras amenaça Pedro Sánchez de trencar la legislatura El líder d’ERC, Oriol Junqueras, va avisar ahir el Govern de Pedro Sánchez que si no compleix amb la taula de negociació amb Catalunya “no fa falta que comptin amb ERC”, després de retreure-li que l’Executiu central hagi escollit la dreta, amb referència al suport de Ciutadans a la cinquena pròrroga de l’estat d’alarma. Junqueras va deixar clar que “si no hi ha taula de negociació, no hi ha legislatura”.

tracking