SEGRE

ESNOTICIA

Moncloa culpa el PP del pacte amb Bildu i Casado replica: “És una traïció”

El PNB insta Sánchez a no canviar de socis

L'ocupació s'atansa a nivells prepandèmia

L'ocupació s'atansa a nivells prepandèmiaEUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pacte d’EH Bildu amb el PSOE i Unides Podem per derogar “íntegrament” la reforma laboral del PP a canvi d’abstenir-se en la votació de la cinquena pròrroga de l’estat d’alarma al Congrés va tornar a ser ahir motiu de disputa entre el Govern de coalició i l’oposició. I és que després de la polèmica de dijous, la portaveu de la Moncloa, María Jesús Montero, va culpar els populars i “forces progressistes” d’haver generat una “dinàmica impossible” a la Cambra baixa que els va obligar a buscar un enteniment amb els abertzales. En aquest sentit, va denunciar que els de Pablo Casado “van dimitir de la seua responsabilitat” a l’entorpir l’aprovació de la pròrroga. Montero, al seu torn, també va assenyalar ERC pel seu no. En la mateixa línia, el secretari general del grup socialista en el Congrés, Rafael Simancas, també va dir que la “culpa” del pacte amb Bildu és del PP per “deixar tirats els espanyols”.

Així mateix, el portaveu d’Unides Podem a la cambra baixa, Pablo Echenique, es va comprometre que, malgrat el “soroll”, el pacte amb Bildu es complirà i es “carregaran” la reforma laboral del PP. Tot i així, tant la líder dels socialistes bascos, Idoia Mendia, com el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, van discrepar ahir del pacte.

Echenique es compromet a “carregar-se” la reforma del PP malgrat el “soroll” que s’ha generat pel pacte

Les paraules de l’Executiu central no van agradar en el PP i el seu líder, Pablo Casado, va acusar la Moncloa de “trair” els espanyols amb el pacte. Els populars van sol·licitar la compareixença del president del Govern central, Pedro Sánchez, al Congrés perquè expliqui un acord que van titllar de “tòxic”. El president del PNB, Andoni Ortuzar, per la seua part, va instar la coalició a recuperar la majoria que va possibilitar la investidura. En paral·lel, la CEOE, Foment i altres patronals van avisar de la “irresponsabilitat” de derogar la reforma laboral en aquest escenari i sense diàleg.

tracking